Eelnevalt võtsid meie mehed Euroopa parimatega mõõtu sellel aastal kaks korda Bulgaarias ja ka Tabasalus peetud EM-etappidel. Sarja seis enne finaaletappi oli positiivne mõlema jaoks, kui Siilak hoidis tiitlivõistlustel teist ja Pärtelpoeg kolmandat kohta.

S3 klassis võistleval Kristjan Siilakul (Husqvarna) esimene start õnnestus ja eestlane asus kolmandale kohale, kuid kohe esimesel ringil bulgaarlane Viktor Neychev (KTM) kukkus ja Siilak tõusis teisele kohale. Neychev tegi seejärel meeletut tempot ja enne sõidu lõppu suutis lka eestlasest mööduda ning lõpetas tšehh Denis Fligri (Honda) järel teisena.

Kuna punktivahe oli Siilakul ja Neychevil väga tasavägine, siis ainult Fligri võidu korral saavutanuks Siilak ühe punktiga hõbemedali. Kahjuks seekord õnn eestlast ei soosinud, kui head tempot teinud Fligr kukkus ja Neychev võitis sõidu tšehhi ja Siilaku ees.

Tänu teise sõidu võidule võitis ka finaaletapi Neychev, kes kogus Fligriga võrdselt 47 punkti, Siilak oli 40-ga kolmas. Euroopa meistrivõistlustel võidutses aga Fligr (160 p) Neychevi (147 p) ja Siilaku (145 p) ees.

SM Junior klassis osalenud Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna) näitas väga head kiirust, sõites kvalifikatsioonis valitseva Euroopa meistri tšehh Jan Ulmaniga (TM) peaaegu ühte aega. Esimeses sõidus kihutas Pärtelpoeg kenasti Ulmanil tuules, kuid liidriks tõusta ei suutnud ning pidi tšehhi järel ja venelase Ivan Mosini (TM) ees teise kohaga leppima. Teises sõidus avaldas Pärtelpoeg Ulmanile kõvasti rohkem survet ja püüdis ka raja krossiosal paar korda mööduda, kuid tšehh ei eksinud ja suutis ka seekord võidu võtta, aga seda ainult 0,9 sekundilise eduga Pärtelpoja ees. Mosin oli taas kolmas.

Päeva esikolmik oli seega Ulman (50 p), Pärtelpoeg (44 p) ja Mosin (40 p). Euroopa meistrivõistlused võitis kõik etapid ja sõidud võitnud Ulman (200 p) Mosini (164 p) ja Pärtelpoja (157 p) ees. Kusjuures eelmise hooaja esikolmik oli täpselt sama, mis tänavu. Pärtelpoja jaoks oli see ühtlasi viimane aasta juunior klassis sõita ning järgmisel aasta võtab ta Siilakult teatepulga üle ja kihutab S3 klassis.