Võistlusrada, mis sportlasi ootas, oli tehtud väga kiire, kuid väga väikeste möödasõiduvõimalustega. Eestlastele edukaks kujunenud EM-etapist oli tulnud osa võtma rohkem kui 120 pilooti ja esindatud oli 19 riiki. Etapivõitjad selgitati 13 klassis. Eesti oli esindatud 12 sportlasega.

Edukaimaks klassiks kujunes SKI Ladies GP1, kus alates ajasõidust ei suutnud keegi konkurentsi pakkuda Pärnu noorele sportlasele Jasmiin Üprausile. Jasmiin võitis kõik kolm võistlussõitu ja võttes etapil maksimumpunktid, läks ta kahe etapi kokkuvõttes 12 punktiga EM-sarja juhtima kehtiva Euroopa meistri Emma-Nellie Ortendahli ees.

Jasmiin sõitis lisaklassina veel SKI GP2 klassis, kus meeste konkurentsis saavutas etapilt kolmanda koha.

Kätriin Nilbe sai EM-etapil selle hooaja kohta uue hingamise. Terve hooaja alguse tehniliste probleemidega vaevelnud Kätriin näitas võistlusega, et ta kuulub endiselt Euroopa viie kiireima naise hulka. Kätriinile etapilt kokkuvõttes 4. koht.

Elina Kaarneem, kelle jaoks see hooaeg on MM- ja EM-sarjas esimene ning eesmärgiks kogemuste omandamine, sõitis kõik sõidud lõpuni ning etapilt talle üheksas koht.

Supersõitu tegid meie mõlemad juuniorid. Ander Hubert Lauri võitis ära kõik kolm sõitu ja isegi peale esimest sõitu talle määratud ajaline karistus ei muutnud kokkuvõttes tema etapivõitu. Hubert juhib SKI Junior GP3.2 klassis EM-sarja 7 punktiga portugallase Manuel Leite ees.

SKI Junior GP3.3 klassis oli Mattias Reinaasil rohkem tööd ja vaeva, et võtta etapivõit. Ajasõidus saavutas Mattias parima aja, aga esimeses stardis nii hästi ei läinud ja Mattias lõpetas kolmandana. Teine sõit kõik kordus ja kahe sõidu kokkuvõttes oli Mattias kolmandal kohal ja etapivõit tundus käest libisemas. Kolmandas sõidus sai Mattias väga hea stardi ja juhtis sõitu kuni lõpuni. Kokkuvõttes olid Mattiasel Diogo Barbosaga Portugalist võrdsed punktid, aga määravaks said viimase sõidu tulemused ja Mattiasele Ungarist etapivõit. Mattias juhib EM-sarja enne viimast etappi 4 punktiga soomlase Severi Saloneni ees.

SKI GP3 klassis sõitis Mattias välja etapi neljanda koha ja oma EM-debüüti tegev Karl Joosep Steinberg oli 11. kohal.

Mattias Siimann tuli Ungarisse EM-sarja liidrina klassis Runabout GP4. Võistlusrada aga näitas, et ülipikal stardisirgel jääb puudu lõppkiirusest. Esimese sõidust tuli neljas koht ja viimases kahes sõidus viies koht. EM-sarja kokkuvõttes kui sõita jääb veel üks etapp on Mattias teisel kohal ja liidrist hispaanlasest Alejandro Artinanost lahutab teda ainult üks punkt.

Mattias osales veel SKI GP2 klassis, kus esimeses sõidus sai teise koha ja etapi kokkuvõttes oli neljas.

SKI Veteran GP1 klassis saavutas Egon Üpraus etapil kolmanda koha ja enne viimast etappi hoiab EM-sarjas teist kohta. Etapil osalesid veel Andres Lauri ja Andres Kalmer, kes saavutasid vastavalt viienda ja kaheksanda koha.

Runabout GP1 klassis näitas stabiilset sõitu MM-sarjas viiendat kohta hoidev Anton Pankratov. Kolme sõidu kokkuvõttes Antonile etapilt kolmas koht.

SKI GP1 klassis ei saanud keegi vastu Kevin Reitererile Austriast, kes võitis etapi. Markus Lutsokert sai esimeses stardis väga hea lähte aga kohtunike poolt lisati talle ajaline karistus, mis kukutas ta kaheksandaks. Teises sõidus läks paremini ja Markus lõpetas neljandana. Kolmandast sõidust viies koht ja etapi kokkuvõttes oli Markus neljas. EM-sarja kokkuvõttes tõusis aga Markus kolmandaks austerlase Kevin Reitereri ja norraka Stian Schjetleini järgi.

EM-sarja kolmas ja ühtlasi viimane etapp sõidetakse 29.-30. juunil Horvaatias Zagrebis.