Kui Eestis sai nädalavahetusel nautida kuiva ilma ja suvesooja, siis Soomes möödusid reede ja pool laupäevast vihmas ja 12-14 kraadises õhusoojas, mis tähendas, et vabatrennid ja ka kvalifikatsioonid sõideti vihmamärjal rajal. Õnneks võistlussõitudeks vihm lakkas ja rada kuivas.

Nädalavahetuse kõige kiiremad ja võimsamad autod tulid starti NEZ6H kestvussõidu klassis, kus kvalifikatsiooni kõige parema aja 1.46,480, sõitis välja Lamborghini Huracan võistlusautol Mikk Maaten. Eestlase meeskond Flash Racing kõige kõvemaks konkurendiks tõusis Circle K milesPLUS meeskond, mille piloodid sõitsid Porsche 911 GT3 Cup autol.Hoolimata tihedast konkurentsist oli Maaten 11.minutit enne sõidu lõppu hoidmas üldarvestuse esikohta, kuid kahjuks pidi eestlane siis Lamborghini mootoriprobleemide tõttu rajaäärde keerama.

„Pärast seda, kui ma nägin mootorist suitsu tulemas, otsustasin ma peatuda, sest ma ei tahtnud autoga riskida. Õnneks saime siiski lõpuaja kirja ning meil õnnestus isegi teine koht võtta,“ sõnas Maaten peale sõitu.

Hoolimata rajaäärde jäämisest, oli eestlase meeskond endale sõitnud teiste ees nii turvalise edu, et tõusti võitjate järel poodiumi teisele astmele.
NEZ6H arvestuses A2000 klassis teenis Toyota Corolla autol esikoha Eesti meeskond ACAP Racing.

Baltic Touring Car meistrivõistluste klassis TCR Sprint oli ALM Racing meeskonna poolt ettevalmistatud Honda Civic Type R FK7 TCR autodel stardis kaks eestlast – Robin Vaks ja Mattias Vahtel

Kui hooaja avaetapil ei saanud Vaks Honda mootoriprobleemide tõttu startida, siis Soomes töötas auto laitmatult ning tulemuseks esimese stardi teine koht. Vaks näitas head tempot ka teises sõidus ja kui avasõidus pidi ta oma positsiooni eest võideldes paaril korral konkurentidega küljed kokku panema, siis teises sõidus veel enam, kuid seda magusamalt see kolmas koht maitses. Kahe sõidu kokkuvõttes Robin Vaksale leedulase Dziugas Tovilaviciuse ( VW Golf GTI TCR SEQ) järel teine koht.

Hooaavaetapil Riias TCR Sprint arvestuses samuti poodiumil lõpetanud Mattias Vahtel teenis Soomes mõlemas sõidus neljanda koha.
Hooaja kokkuvõttes hoiab Vahtel 57 punktiga neljandat ja Vaks 33 punktiga viiendat kohta.

Põhja-Euroopa tsooni kestvussõidu (NEZ6H) ja Baltic Touring Car meistrivõistluste (BaTCC) kolmas etapp Estonian GP / Suur Võidusõit, sõidetakse 28.-30.juunini Pärnus, auto24ringil.