Nädalavahetuse üks põnevamaid sõite toimus klassis BEC 4H ehk Baltikumi nelja tunni kestvussõidu meistrivõistluste arvestuses. 20 meeskonna hulgas tuli starti ka Eesti meeskond Est 1 Racing, kelle ridades sõitsid Raimo Kulli, Sten Pentus, Thomas Padovani ja Jukka Honkavuori.

Kvalifikatsioonis said eestlased kirja kolmanda aja, kaotades ajasõidu võitnud Rotoma Racing meeskonnale kõigest 0,287 sekundiga.

Est 1 Racing oli sõidu esimeses pooles teravas esikoha heitluses, kuid kahjuks ei olnud neil sõidu keskel rajale tulnud turvaauto osas õnne. Teiselt kohalt boksi tulnud Padovani andis vahetuse üle Honkavuorile, kuid kahjuks jäädi boksist väljumisega mõned sekundid hiljaks ning nii jäädi turvaauto taha, mis tähendas Est 1 jaoks konkurentidest ringiga maha jäämist. Sõidu lõpetasid mehed kolmandal kohal. Võistluse võitnud Skuba Dream meeskonnast jäädi maha ühe ringiga.

Est 1 Racing meeskonna peamiseks eesmärgiks Riias oli harjutada koostööd ning anda Porsche Cayman GT4 võistlusautole viimane lihv enne septembri alguses sõidetavat 24H Series Barcelona kestvussõidu etappi.

“Ütleme nii, et meil oli sõidu keskel ohutusutoga ebaõnne ning nii pidime seekord heitlusest esikohale loobuma. Siiski oli meie jaoks edukas nädalavahetus, sest saime sõita ja harjuda nende rehvidega, millega hakkame Barcelonas sõitma ning lisaks saime veel harjutada kiiret juhtide ning rehvide vahetust,” võttis Raimo Kulli ENEOS Riga Summer Race võistluse kokku.

Lisaks BEC4H klassi sõitjatele tulid Lätis starti starti Baltic Touring Car, Kumho Tyre Challenge, Legends ja historic autode Dzintara aplis arvestuse võistlejad. Kumho Super 1600 klassis ei olnud taaskord vastast sarja ülliidrile Steven Puustile, kes võitis kindlalt oma võistlussõidu.

Uunikumautode klassis Dzintara aplis Sõpruse karika raames sai nädalavahetuse jooksul Bikernieki ringrajal näha VAZ 1300, VAZ 1600, Volga, Volga 406, Moskvich võistlusautosid ja Formula Easter, Formula Mondial vormeleid. Formula Mondial klassis saavutas Jaak Kuul kahe sõidu kokkuvõttes teise koha.