Euroopa meistrivõistlused toimusid Hollandis Zelhemi linnakeses. Kunagi varem pole Eesti traielisõitjad oma kontinendi meistrivõistlustest osa võtnud, esmakordselt otsustas parimatega rinda pista meie andekas naissõitja, 17-aastane Keity Meier. Hollandisse sõitis tütarlaps koos lätlastega, kes on Baltimaades oma sõidutasemelt meist kraadi kõrgemal ning Läti sõitja Kaspars Vernieks aitas Keityl ka rajal paremini hakkama saada ehk oli traielikeeli talle minder'iks.

Alguses registreerus Keity klassi Women, viimasel hetkel aga otsustas end proovile panna sellest kraad nõrgemas, Women's International klassis. Võistluspäevaks oli laupäev, 8. september. Soe ja päikesepaisteline ilm soosis sõitjaid. "Hommikune soojendus andis kindlustunde, et minu ja tsikli sõit on sujuvalt kooskõlastatud ehk teisisõnu bueno," kommenteeris Keity võistluspaigast.

"Esimese ringi punktid olid normaalsed (Keity kogus klassis vähim karistuspunkte, 15; toim). Kuna startisin teisena, oli mul palju aega ja järjekordi ei olnud, sain sujuvalt omas tempos katseid sõita." Teine ring oli Keityl veelgi parem, ta sai karistuspunkte vaid 11 ja ühtegi katsel ebaõnnestumist ei olnud. "Viimasel katsel sain raskest kohast eriti vingelt üle ja lahkusin rajalt laheda tunde ja suure naeratusega," rääkis Keity. "Rajad ei olnud rasked, kuid siiski ei saa neid ka kergeteks nimetada, keerulisi kohti oli ka. Emotsioone ei saa panna sõnadesse, kuid olen väga õnnelik oma tulemuse ja selle üle, et sain esimese eestlasena traielis Euroopa meistrivõistlustel poodiumile, esimesele kohale."

Seitsme osavõtjaga klassis Women's International edestas Keity (26 karistuspunti) sakslannat Johanna Matheisi (33 p) ja hollandlannat Susan Lusinki (52 p).