Kotkas ja selle ümbruses, kus ISDE sõidetakse, on viimasel paaril päeval sadanud kõvasti vihma, mis on teinud raja veelgi raskemaks. Eesti koondis on avapäeva järel 12. kohal, meie sõitjate parima tulemuse eest hoolitses Aigar Leok (TM), kes lõpetas päeva oma klassi E2 14. kohal.

Martin Leok (TM) kaotas Aigarile neli minutit ja on klassi E2 42. kohal. Toomas Triisa (Honda), kes samuti E2 klassis sõidab, kaotas päeva lõppedes Martin Leokile 37 sekundiga ja oli oma klassis kohal 45. E3 klassis sõitev Tõnu Kallast (KTM) oli oma klassi 21. kohal ja kaotas Triisale 1.04.

E1 klassis võistlev Toivo Nikopensius (Yamaha) jäi Kallastist maha seitsme minutiga ja oli oma klassi 36. kohal. Kahjuks pidi katkestama Urmas Põldma (TM), seda tehnilistel põhjustel, kui tema tsiklil purunes sidur. See saadi küll parandatud, kuid kahjuks ei mahtunud Põldma enam kontrollaega ja nii oli sõit tema jaoks läbi. See tähendab seda, et edasi peavad kõik viis meeskonna liiget päeva lõpetama kontrollaja sees, vastasel juhul Eesti rahvuskoondis tulemust kirja ei saa.

Peale avapäeva on rahvuskoondiste arvestuses liider Soome meeskond, kellele eestlased kaotavad 37.34,83.

Eesti klubikoondis Dynaset Offroad Arena koosseisus Riho Kollist, Mart Meeru ja Reijo Karppinen on omas arvestuses 22. kohal. Team Ostra Junior on klubide arvestuse liider, meie tiim kaotab neile 54.41,3.

Teisipäeval sõidetakse sama rada taas korra läbi, seega ootab ISDE osalejaid vihmastes oludes ees ränkrasked 284 kilomeetrit.