Laupäev, 14. september on soolotsiklite päralt ja kõige kiiremad sõidud tehakse MX1 ja MX2 klasside ühistes startides. Need stardid on vaieldamatult laupäeva ühed tipphetked. MX1 klassis läheb viimasele etapile vastu liidrina valitsev meister Juss Laansoo, kelle edu Lauri Lehtla ees on 12 punkti ja Lehtla edestab omakorda Indrek Mägi 15 punktiga. Seega võitlevad tiitli pärast viimase kolme aasta Eesti meistrid selles klassis. MX2 klassis on liider Karel Kutsari edu Andre Parki ees 24 punkti, kes omakorda edestab 24 punktiga Henri Roosiorgu.

Väga suurearvuline on tänavu olnud Seeniorite klass, kus tänavu on osalenud 47 sõitjat. Seni on vääramatu olnud Heigo Lauren, kes pole kaotanud ühtegi neljal etapil peetud sõitudest ja tema edu Reio Engmani ees on 34 punkti, kolmas on Aivo Rabbi, kes kaotab Engmanile 12 punktiga. MX2 jun klassis tõusis eelmise etapiga liidriks Kert Pääbo, kelle edu Tomass Šileika ees on viis punkti, kes omakorda edestab Claudius Roosmad kuue punktiga. Roosmast jäävad kuue punkti kaugusele Hendrik Talviku ja Aron Lenzius, viis esimest sõitjat on 17 punkti sees.

Mini MX klassis on liider valitsev meister Marko Lepik, edu Henri Remma ees on 25 punkti. Väga tugeva hooaja lõpu on teinud Günther Põllumäe, kelle kaotus Remmale on 14 punkti. Klassidel 65 cc ja 85 cc on Kose etapp eelviimaseks etapiks, nende viimane etapp sõidetakse 13. oktoobril Lange motokeskuses heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad käigus. 85 cc klassis on liider Tamur Talviku, kelle edu Jan Jakobsoni ees on vaid üks punkt, kolmandal kohal platseerub Hardi Roosiorg, kes on liidrist 13 punkti kaugusel. Sama põnev on seis ka 65 cc klassis, kus liidrikohal olev Henry Vesilind edestab punktiga Meico Vettikut ja kaheksa punktiga kodurajal sõitvat Kairo Katkosilti.

Laupäeval on võistluste pidulik avamine kell 11.40, esimene start kell 12.00 ja viimasena lähevad kell 17.00 rajale MX1 ja MX2 klasside sõitjad kellele on see teiseks stardiks.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste finaali teine päev on Kose krossirajal kolme ja neljarattaliste masinate päralt. Eesti meistrivõistluste punkte püüavad quadracer'id ja külgvankrid, eraldi Kose Cup arvestus on klassidele külgvankrid Hobby ja quad Hobby. Quad klassi liider on Sten Jupaschevski, kes edestab tiimikaaslast Kaspar Kangurit 24 punktiga, kolmandal kohal olev Kaspar Haiba on Kangurist kahe punkti kaugusel. Külgvankrite klassis liiguvad oma tiitli poole valitsevad Eesti meistrid Kert Varik ja Erkki Kõiv, kelle edu Tanel Reesna ja Ivars Skultansi ees on 13 punkti, kolmandad Margo Sonn ja Tanel Kõiv, kes jäävad liidritest 40 punkti kaugusele. Quad 200 ja quad 100 klasside Eesti noorte meistrivõistluste sarjas on Kose etapp eelviimane, quad 200 liider on Kaidor Kompus, teine temast 11 punkti kaugusel Brandon Bogatsov ja kolmas Kevin Saar, kes kaotab Bogatsovile nelja punktiga. Quad 100 klassis mahuvad kolm esimest poissi 15 punkti sisse, liider on Patric Kurvits, teine Karl-Kristjan Kajak, kes kaotab liidrile kuue punktiga ja kolmas Martinš-Toms Pukitis, kelle kaotus liidrile on 15 punkti.

Pühapäeval on esimene start kell 12.10. Mõlemal päeval on pilet pealtvaatajale viis eurot ja allameetrimehed pääsevad sisse tasuta.