Eesti rahvusmeeskond ja klubikoondis ei lasknud ennast sellest häirida, kolmanda päeva lõppedes olid mõlemad säilitanud oma kohad ja kõik mehed lõpetasid päeva ilma suuremate probleemideta.

Vihma-ja rahesadu oli nii raju, et rada muutus esimestel katsetel kohati läbimatuks. Ja kui seda juhtub maailma ühel raskemal võistlusel, siis on asi tõesti hull. Esimesel katsel aegu ei võetud, kuna sõitjad ei saanud enam libeda raja tõttu mäest üles. Kui rahvusmeeskonnad teisel katsel juba ajad kirja said, siis klubide meeskondadel ei olnud võimalik ka teist katset korralikult läbida, mis tähendas, et neil läks arvesse kuuest katsest nelja tulemused. Päev polnud mitte ainult sõitjatele keeruline. Kokku oli kolmapäeval kuus hooldust, mis tähendas, et need pidid kõik mehitatud olema. Klubide koondise ja rahvuskoondise sõitjate stardikohad olid üsna lähestikku ja see tähendas hooldustes väga tihedat liiklust.

Kõik sujus aga plaanipäraselt ja Eesti rahvuskoondis jätkab peale kolme päeva 11. kohal. Liidrikohal on endiselt Soome meeskond, kellele eestlased kaotavad 1.54.36,4. Teisel kohal on endiselt Hispaania (+12.07,1) ja kolmas on USA meeskond (+26.42,3).

Eesti rahvusmeeskonna parima tulemuse eest hoolitses taas Aigar Leok (TM), kes peale kolme päeva on klassis E2 24. kohal. Kaotust klassiliider Kurt Casellile (KTM) Ameerikast on tal 8.36,2. Martin Leok (TM) on kokkuvõttes klassis E2 42. kohal (+18.13,4) ja Toomas Triisa (Honda) 51. kohal (+21.08,7). Tõnu Kallast (GasGas) jätkab heas tempos klassis E3, tänase päeva miinuspoolele saab kanda aga minutilise ajatrahvi hilinemise eest ajakontrolli. E3 klassis on ta 20. kohal, kaotust klassiliider Marko Tarkkalale (Husaberg) on 26.09,3. Toivo Nikopensius, kes sõidab klassis E1, on peale kolme päeva oma klassi 31. kohal. Klassi liider on soomlane Eero Remes (KTM), kellele Nikopensius kaotab 42.49,3.

Eesti klubikoondis Dynaset Offroad Areena koosseisus Mart Meeru, Riho Kollist ja Reijo Karpinen on peale kolme päeva tugeval 18. kohal. Oma arvestuse liidritele Team West Rootsist kaotatakse 1.31.34,4. Mart Meeru (KTM) on C3 klassi 18. kohal, klassi liider, tšehh Michal Cadlecek (Husaberg) jääb 21.10,6 kaugusele. Riho Kollisti (KTM) koht samas klassis on 25 (+32.19,8). Reijo Karppinen on klassis C2 31. kohal. Kaotust selle klassi liidrile, Olle Lothmanile Rootsist (KTM) on 54.07,4.

Neljapäeval sõidetakse taas kuus katset, tegu ühega kahest pikimast päevast. Kogu päeva pikkuseks on 339 kilomeetrit. Sama distants ootab võistlejaid ees ka reedel.