Eesti sõitjatega Eesti meeskond sai veel hooaja jooksul täiendust, kui tiimi lisandusid MX2 klassi EM-sarja sõitev Karel Kutsar ja maailmameistrivõistluste MX2 klassis sõitev Harri Kullas. Esimene hooaeg nö suurte poistega koos oli kindlasti selline, mis andis tohutu kogemustepagasi. Hooaja viimasel etapil startis lisaks eelpool mainitud Kutsarile ja Kullasele ka MX1 klassis võistlev Lauri Lehtla.

Lauri Lehtla koht MX1 klassi kvalifikatsioonis oli 22. Esimeses sõidus tuli ta üle lõpujoone 19. kohal. Teises sõidus aga 17. kohal. MX1 klassi etapi võitis Shaun Simpson, kellele oli see esimeseks GP võiduks, avasõidus oli ta võitja ja teises lõpetas kolmandana. Teine kokkuvõttes Kevin Strijbos ja kolmas Antonio Cairoli. Lauri oli kokkuvõttes 20. kohal.

„Olud olid väga keerulised, öösel sadas vihma juurde ja rada oli ikka korralikult soones ja aukus. Sellised olid aga tingimused kõigile. Enda osas ütlen, et enam vähem jäin rahule, kiirus oleks võinud parem olla. Teises sõidus kukkusin kaks korda ja peab tunnistama, et nii rasket rada pole ma enne sõitnud,“ võttis Lauri Lehtla etapi kokku.

Hooaja kokkuvõttes kindlustas endale juba varem seitsmenda tiitli Antonio Cairoli, tänavune hõbe läks Clement Desalle'ile ja kolmas oli Ken de Dycker. Lauri Lehtla debüüthooaeg MX1 klassi MM-sarjas lõppes 24. kohal, kui ta kogus kokku 25 punkti.

„Hooaja kohta võib öelda, et oli paremaid päevi ja oli ka halvemaid päevi. Hooaja eel mingeid erilisi ootusi ei seadnud. Minu jaoks oli hooaeg motokrossi MM-sarjas täiesti uus kogemus tegelikult arvestades asjaolusid võib rahule jääda. Kogusime punkte ja kokkuvõttes olin 24. kohal. Kahjuks rikkus vigastus kaks kuud hooajast ära, kuid vaatamata sellele saime väga suure kogemuse ja tänu Sahkar KTM Racing meeskonnale selle eest,“ vaatas Lauri Lehtla hooajale tagasi.

Poole hooaja pealt liitus Sahkar KTM Racing meeskonnaga Harri Kullas, kes oli hooaja viimasel etapil mõlemas sõidus MX2 klassis 13. kohal. Kokkuvõttes tähendas see talle 12. kohta.

„Esimeses sõidus oli start kehva ja ei jäänud ka muus osas oma sõiduga rahule. Teises sõidus oli start parem, kuid jäin esimesel ringil ühte valli kinni ja kukkusin kahekümnenda koha peale. Suutsin siiski hoo üles saada ja teha mitmeid möödasõite ja lõpetada sõidu 13. kohal,“ rääkis Harri Kullas.

Kullasele, kes hooaja kokkuvõttes oli MX2 klassis 15. kohal lõpetas, tehti ettepanek osaleda ka Six Days Endurol Soome koondise ridades, kuna koondist on räsinud vigastused. Harri otsustas siiski minna Soome koondisega Rahvuste krossile, mis toimub päev enne Six Days Enduro starti.

Euroopa MX2 klassi viimasel etapil oli Karel Kutsar ajasõidus 26. Poolfinaalis oli Karel Kutsar üheksas, mis näitas, et noormees kogus korralikult hoogu. Kuid kahjuks tuli finaalis siduri purunemise tõttu katkestamine. Euroopa meistriks selles klassis tuli Valentin Guillod, Karel Kutsar platseerus tiheda konkurentsiga ja paljude osalejatega EMX250 sarjas 55. kohal kogudes viis punkti.

Nagu öeldud, oli esimene hooaeg motokrossi kõrgliigas Sahkar KTM Racing meeskonnale väga suureks kogemuseks ja seda kinnitab ka meeskonna juht Lauri Roosiorg.

„Vaadates hooajale tagasi võin öelda, et see on meie jaoks korda läinud. Kui hooaja eel lootsin, et saame mõned punktid, siis tegelikkuses olid asjad palju paremad. Lisaks sellele see tohutu kogemus, mille me MM-sarjast saime, seda ei saa muul viisil, kui selles sees olles. Hooaja jooksul suutsime korralikult sisse sulanduda, meid võeti kui võrdseid ja otsus minna oma meeskonnaga MM-sarja on ennast igati õigustanud. Ja loomulikult minu tänusõnad kogu meeskonnale, kes suutis läbi terve MM-sarja käia ühte jalga,“ rääkis Lauri Roosiorg.

Juba sellel nädalavahetusel on Sahkar KTM Racing sõitjad stardis Kosel Tridens motokrossi Eesti meistrivõistluste etapil, mis paljudele klassidele on viimane etapp. Karel Kutsar on MX2 klassis liider ja Lauri Lehtla võitleb klassi MX1 meistritiitli nimel olles Juss Laansoo järel teisel kohal. Hardi Roosiorg on 85cc klassis kolmandal kohal, sellel klassil on aga sõita veel kaks etappi, millest viimane toimub heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad raames, mis peetakse 13. oktoobril Sahkar KTM Racing kodurajal Lange motokeskuses.