Kui kvalifikatsioonis rada veel tolmas, siis enne sõite hakkas vihma sadama, mis muutis kõva raja väga libedaks ning see savi hakkas kahjuks väga hästi tsikli ja sõitjate külge ning see pani proovile nii mehed, kui tehnika.

Kuna kohale oli tulnud 40 meeskonda, tehti kaks kvalifitsioonigruppi, esimeses grupis sõitsid Kert Varik ja lätlane Haralds Kurpnieks (WSP Zabel) välja kolmanda ja Gert Gordejev ja Maarek Miil (WSP Zabel) kaheksanda ning Margo Sonn – Tanel Kõiv (WSP KTM) enda grupis seitsmenda aja.

Avasõidus võidutses belglane Joris Hendrickx koos lätlase Kaspars Liepins'iga (VMC KTM), kes edestasid šveitslasi Andy Bürgleri ja Martin Betschart'i (VMC KTM) 7,4 ja Saksa-Austria paari Martin Walter – Johannes Vonbun'i (WSP Zabel) 11 sekundiga. Väga head sõitu teinud Varik – Kurpnieks kaotasid neljandana võitjatele juba pea kaks minutit. Sonn – Kõiv ületasid lõpujoone kümnendana ja Gordejev – Miil 14ndana.

Teises sõidus olid aga parimad Bürgler – Betschart, kellele järgnesid Walter – Vonbun (+13 sek) ja avasõidus 11-nda koha saanud belglane Andreas Chlose koos hollandlase Christiaan Verhageniga (WSP Zabel), kes jäid võitjatest maha 18 sekundit. Ainsa Eesti meeskonnana jõudsid ruudulise lipuni Sonn – Kõiv, kes said 12. koha. Varik – Kurpnieks pidid sõidu kahjuks teiselt kohalt katkestama, Gordejev – Miil otsustasid aga oma võistlustehnikat säästa ja starti ei läinudki.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitsid etapi 47 punkti kogunud Bürgler – Betschart, teiseks tulid Walter – Vonbun (42p) ja kolmandaks Hendrickx – Liepins (40p). Sonn – Kõiv (20p) said 10., Varik – Kurpnieks (18p) 11. ja Gordejev – Miil (7p) 20. koha.

Eesti meeskonnad asusid peale võistlust kohe Itaalia poole teele, kus toimub suurem treeninglaager enne peagi algavaid maailmameistrivõistlusi.