MX1 klassis olid enne viimast etappi võrdsete punktidega esikohale heitlemas Priit Rätsep ja lätlane Davis Ivanovs. Cesises asus esimest sõitu juhtima kvalifikatsiooni kiireim Rätsep, kes peagi vea tõttu kolmandaks langes. Ta suutis küll teiseks tõusta, kuid Ivanovs säilitas külma närvi ja võitis sõidu. Teises sõidus oli Rätsep pikka aega teine ning möödus sõidu teises pooles liidrikohal kihutanud avasõidu kolmandast Toms Mackuksist ja võitis sõidu. Ivanovs ei suutnud liiderduo tempos püsida ja pidi kolmanda kohaga leppima.

Etapi võitis Rätsep, kes kogus 94 punkti, Ivanovs jäi eestlasest maha 4 ja Macuks 10 punktiga. Klassi teine eestlane Andero Lusbo lõpetas sõidud vastavalt 4. ja 5. kohal, mis andsid talle kokkuvõttes 5. koha.
Peale nõrgima tulemuse maha arvamist jäi Rätsepa hooaja saldosse 204 punkti ja ta edestas Ivanovsi 4 punktiga. Macuks sai pronksi, aga tema kaotas Rätsepale juba 38 punktiga. Ainult viimasel etapil osalenud Lusbo oli 11.

Indrek Mägi oli enne viimast etappi MX2 klassi kindel liider ja võttis ka Cesisest mõlema sõidu võidud. Teise koha sai lätlane Tomass Sileika, kes lõpetas sõidud 2. ja 3. kohal. Kolmas koht kuulus samuti lätlasele Karlis Sabulisele, tema oli sõitudes 4. ja 2. Avasõidus 3. koha saanud Karel Kutsar, kes võistles Sileikalt laenuks saadud tsikliga, kuna eestlase enda tehnika ütles hommikul üles, ebaõnnestus teises stardis ja sõitis Sileikaga kokku ning langes viimaste hulka. Hoolimata sellest suutis ta end siiski kuuendaks sõtja ja oli kahe sõidu kokkuvõttes 4. Claudius Roosma lõpetas sõidud 8. ja 5. kohal ning oli kokku 6. Teistest eestlastest olid Aron Lenzius 10., Hans Priidel 11. ja Johannes Nermann 13.

Läti meistriks tuli seega Mägi, kellel läksid kirja ainult võidud, mis andsid talle kokku 225 punkti. Teine oli Sabulis (189 p) ja kolmas Davis Livs (166 p), kes oli Cesises kokku 5. Roosma oli 140 punktiga 5. ja Lenzius (90 p) 9.

Kolmanda meistritiitli tõi Eestisse tulevikutähtede esimeseks suuremaks hüppelauaks peetavas 85cc klassis Andreas Hiiemägi, kes oli võitnud ka enamuse eelnevatest sõitudest. Cesises Hiiemägi samuti ei vääratanud ja võitis mõlemad sõidud. Eestlased võtsid selles klassis finaaletapil lausa kolmikvõidu, kui teiseks tuli sõidud 4. ja 2. kohal lõpetanud Jörgen Mattias Talviku ning kolmandaks mõlemad sõidud samal kohal lõpetanud Egert Pihlak. Meico Vettik oli avasõidus 5. ja teises 4. ning kokku 5., eelmisel päeval Lätis kestvuskrossil teise koha saanud Genry Arras oli kokkuvõttes 14.

Hiiemägi võitis seega meistritiitli ja ta kogus lõpuks 222 punkti, hõbeda sai Cesise 4. poiss Ralfs Edgars Ozolins (180 p) ja pronksi Vettik (160 p). Talviku oli 141 punktiga 4. ja Pihlak (139 p) 5. Ülejäänud eestlased osalesid ainult osadel etappidel ja esikümnesse ei mahtunud.

MX 125 klassis võitis mõlemad sõidud ja etapi lätlane Arnolds Snikers, kellele järgnes kahe sõidu kokkuvõttes Rait Kaimer, kes lõpetas sõidud 2. ja 3. kohal. Kolmas oli Robert Saun, tema oli sõitudes vastavalt 5. ja 2. Läti meistriks tuli kindlalt Snikers (205 p), hõbemedali sai Kaimer (182 p) ja kolmanda lätlane Ingars Asma (160 p), kes oli Cesises 5. Kaks etappi võitnud ja ühel teine olnud Tamur Talviku Cesises ei võistelnud ning ta langes punktitabelis 144 punktiga kuuendaks. Esikümnesse mahtus ka Saun, kes oli 137 punktiga 7.

65cc võitis mõlemad sõidud Valgevene poiss Daniel Valovich, kelle järel sai teise koha Romeo Karu, kes lõpetas võidukihutamised 3. ja 2. kohal. Kolmas koht kuulus leedulasele Arnas Vedluga, tema oli sõitudes 4. ja 3. Mikk Kallion oli kahe sõidu tulemusena 9.

Seeniorite arvestuses sai Aivo Rabbi 8. koha. Viiest etapist kolmel osalenud eestlasele kuulus hooaja kokkuvõttes Läti karikavõistlustel 16. koht.

Läti motokrossi meistrivõistlused ei saanud aga selle võistlusega läbi, sest quadide, külgvankrite ning väikeste 50cc ja 65cc sõitjate viimane tiitlivõistluste etapp toimub 19. septembril Pilsblidenes.