Euroopa Rahvuste krossi eel toimus sõitjate ja meeskondade tutvustus Kiievi kesklinnas ja võistluspäevadel tegi sõitudest ülekande Ukraina rahvustelevisioon, mis kõik tekitas suurvõistlustele omase atmosfääri. Eestit esindasid Gert Krestinov (Honda) MX1 klassis, Andre Park (Honda) MX2 klassis ja Open klassis oli Eesti koondise eest väljas Priit Rätsep (KTM). Eesti meeskonnale kuulus Euroopa Rahvuste krossi neljas koht, kuid vaadates tagasi sündmustele oleks olnud võimalik võidelda ka üldvõidu nimel. Esimeses sõidus, kus stardis olid MX1 ja MX2 sai Gert Krestinov kolmanda koha, eestlastele suurepäraselt alanud esimeses sõidus oli Park viiendal kohal, kuid poolteist ringi enne finišit jäi ta tsikli tehnikaprobleemide tõttu raja äärde. Teise sõitu, kus rajal olid MX2 ja Open suutis Park siiski startida, kuid kahjuks kestis tehnika sel korral kümmekond minutit. Rätsep tegi suurepärase esituse ja finišeeris sõidu võitjana. Viimases sõidus, kus rajal olid MX1 ja Open klassid, sai Krestinov neljanda ja Rätsep üheksanda koha. Kokkuvõttes kuulus Eesti meeskonnale Euroopa Rahvuste krossi neljas koht, seda võrdsete punktide juures Venemaa meeskonnaga, kuid Eestile tagas kõrgema koha Rätsepa sõiduvõit.

Veiko Biene, EMF peasekretär: „Kõik poisid tegid väga korraliku esituse ja loomulikult on äärmiselt kahju, et Andre Parki sõidud tehnikaprobeelmide tõttu ebaõnnestusid. Kui vaadata tema kohta enne avasõidu katkestamist, mis oli viies, oleksime sel korral olnud võimelised võitlema Euroopa Rahvuste krossi üldvõidu nimel. Korraldajad olid näinud kõvasti vaeva, avamine kesklinnas, korralik rada ja palju publikut.“

Euroopa Rahvuste krossi võitjaks tuli Itaalia meeskond (Samuele Bernardini, Davide Guerneri, Manuel Monni), Sloveenia teine (Tim Gajser, Klemen Gercar, Matvevz Gercar) ja kolmas Ukraina (Andrei Burenko, Mykola Pašinski, Roman Morozov).

Euroopa Rahvuste krossi Eesti meeskonda toetavad Honda, KTM, Prangli.com ja EMF.