Võistluse auhinnafond on motiveeriv – esimese, teise ja kolmanda koha võitjate vahel jagatakse ära 10 000 USA dollarit.

Läti Autospordi Liit koostöös Balti Motorsport Partneriga korraldab 9.-10. septembril Riias esimese Põhja-Euroopa driftijatele mõeldud võistluse, kus on võistlustulle asumas piirkonna parimad driftijad. Ürituse võidufond on väga ahvatlev – lausa 10 000 USA dollarit. See jaotatakse poodiumile jõudnud sõitjate vahel nii, et esimene saab sellest fondist 6000, teine 3000 ja kolmaas 1000 dollarit.

Oma kontrolli auto üle tuleb tõestada sõitjatel kolme kohtuniku ees, kelleks on Andre Raud Eestist, Janne Glimren Rootsis ja Toni Tammi Soomest.

Bikernieki driftirada on väga salakaval ning eeldab suurt kiirust, et saavutada kohtunike etteantud trajektoor. „Kui esimesse kurvi sisenemise kiirus on õige, siis ülejäänud rada loksub ise paika. Aga kiirused on seal suured, sisenetakse kurvi kiirusega 135-150 km/h ja kui kurvi näed, siis juba oledki kurvis, sest kurv asub languse taga ja näha seda pole,“ selgitas kohtunik Andre Raud.

Praeguse seisuga on Põhja-Euroopa driftivõistlusele registreerunud 46 võistlejat Eestist, Lätist, Soomest, Rootsist ja Leedust. Nimekirja on lisandumas veel sõitjaid. Eestlaste seast astuvad üles Henri Puhmas, Karl-Sander Lebbin, Kristjan Salmre, Rait Lember, Taavi Toomara, Urmo Täheste, Tõnis Kipper ja Eduard Vahemets. Eesti lipu all sõidab ka seni Läti meeskonnas treeninud ja välismaal võistelnud noor sõitja Harold Valdma.

Põhja-Euroopa driftivõistluse ajal toimub ka Läti pro-klassi meistrivõistluste viimane etapp, mis tõotab samuti tulla väga pingerohke, sest punktivahed on väikesed ning kaalul on hooaja meistritiitel.