1981. aastal autoralli maailmameistritiitli võitnud Vatanen teab, et ka Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendil Jean Todtil on Sotši etapi osas tõsised kahtlused.

"Jean (Todt) teab minu seisukohta, me oleme sellest rääkinud. Ma arvan, et ta osaliselt jagab minu vaateid. Samas on tema käed rohkem seotud ning mina saan avameelsemalt rääkida," ütles Vatanen, kes on Todti hea sõber, kirjutab The Telegraph.

Vataneni sõnul tuleks FIA-l saata Venemaa presidendile Vladimir Putinile selge sõnum, et autospordiliit ei aktsepteeri praegust olukorda Ukrainas.

"Kas me saame toetada režiimi, mis on selle verevalamise taga? Või ütleme otsekoheselt välja, et see pole õige? Kui me otsustame Venemaale minna, siis me aktsepteerime praegust olukorda," sõnas Vatanen, kes oli aastatel 1999–2009 europarlamendi saadik.

"Tihti öeldakse, et F1 ei tohi poliitikat ja sporti segamini ajada, aga Venemaa režiim on seda juba teinud. Seega peame ka meie vastama. Bernie Ecclestone ja teised omanikud peaksid selle etapi ära jätma," leiab Vatanen. "Hetkel on ennenägematu olukord alates teisest maailmasõjast ning me peame endilt küsima, kuid ajalugu meid mäletama hakkab - mida me tegime ja mida tegemata jätsime."

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone on siiani kinnitanud, et 12. oktoobrile planeeritud Sotši etapp toimub plaanipäraselt.