Juba kümnendat hooaega nimisponsori Tridens nime kandvatel motokrossi meistrivõistlustel on tänavu igal etapil auhinnafondiks sõitjatele 4000 eurot, mis jaguneb klasside 85cc, MX2Jun, MX2, MX1, Quad Open ja Külgvankrid parimate vahel ning lisaks paneb noorteklasside nimisponsor Hartwall Jaffa 50cc, 65cc ja 85cc Eesti meistritele välja eraldi rahalised eriauhinnad.

Laupäeval lähevad võistlustulle MX1, MX2, MX2 juuniorite, 85cc, MX veteranide, Hobi Open ja külgvankrite masinaklassid. Sõitjatest on hetkeks registreerunud enamus kohalikest tippudest eesotsas Belgias resideeruvate ja peamiselt Inglismaal võistlevate Gert Krestinovi ja Priit Rätsepa ning viimaste aastate Eesti meistritega nagu Juss Laansoo, Indrek Mägi ja Lauri Lehtla. Nendele pakuvad kindlasti tugevat konkurentsi kiired lätlased eesotsas maailmameistrivõistlustel osaleva Davis Livsiga ning alati tugevad soomlased Tommi Mäkinen ja Ludvig Söderberg.

Pühapäeval kihutavad Kihlis 50cc, 65cc ning Mini MX ja quadracerite erinevad masinaklassid. Quad Openis läheb rajale ka eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste neljas mees ja tänavu legendaarse Le Touquet'e rannakrossi võitnud Priit Järvloo, kes võistleb sellel hooajal lisaks Euroopa meistrivõistlustele ka Hollandi meistrivõistlustel. Temale astuvad vastu ülejäänud kohalikud parimad sõitjad eesotsas Siim Vaidega, kes on tänavu võitnud kindlalt kõik siinsed kestvuskrossid.

Lisaks võistluse jälgimisele saavad kõik lapsed mõlemal päeval tasuta krossitsikli- ja ATV-sõitu proovida ning seda Motokrossipisiku klubi eestvedamisel ja juhendamisel.

Laupäeval näitab kahe sõiduvooru vahel jetisõidu jmaailmameister Marten Männi keskuse karjääris oma parimaid trikke, mida jetiga vees teha annab.

Mõlemal päeval algab võistluste pidulik avamine ja klubide paraad kell 11.45 ning esimene võistlusstart antakse kell 12.00.

Kõigi piletiostjate vahel loositakse välja üks Tallinki kruiis neljale inimesele Rootsi ja kõikide kahepäevapileti ostjate vahel läheb loosi 300 euro eest teisi auhindu.

Ühepäevapilet võistlusele maksab 5, kahepäevapilet 8 ja perepilet 10 eurot. Piletid on müügil kohapeal.

Intervjuu Priit Rätsepaga: