Eilsel publikukatsel näitas Ford Fiesta S2000 masinaga kihutav Kruuda Karlstadis oma klassi viiendat aega. "Pean tõdema, et tegelikult ei meeldinud mulle publikukatse mitte üks karv. Aeg ei olnud iseenesest halb. Tähtis oli see katse lihtsalt läbi veereda. Seal on kaotada kõike ja võita mitte midagi," rääkis Kruuda enne teise katse algust Hagforsi Service Parkis Delfile.

"Rada oli hästi kitsas. Seal olid suured betoonplokid, millesse minu ees startiv mees sõitiski. Ta remondib praegu tee peal masinat. Ei teagi, kas õigeks ajaks üldse siia jõuabki."

WRC masinate juhid kurtsid eile pärast testikatset keeruliste olude üle - jää vaheldub lume ja kruusaga - ning Kruudagi tõdes, et natuke peab ta oma rehvide säästmisele siiski mõtlema.

"Olud ei ole talveralliks just ideaalsed. Arvan, et tuleb väga huvitav ja kindlasti väga keeruline ralli," ütles ta.

Kruuda oma võistlustaktikast: "Tuleb vaikselt vaadata, kuidas teised sõidavad ning vastavalt sellele kas tempot tõsta või rahulikult sõita. Ma ei ole ka ise suutnud veel kindlaks mõelda, kuidas lõpuni tulla. Rihiks ise sinna top kolme. Madalamaga leppida ei tahaks. Kui sealt välja kukun, pean kuskilt juurde vajutama. Kui ilusti seal sees püsin, siis sõidan vaikse tempoga. Liigset riski ma võtma ei lähe. Tähtis on lõpuni tulla."

Kruuda Ott Tänakust ja esimese katse kolmandast ajast: "Tubli poiss. Arvan, et Ott näitab siin rallil kindlasti veel häid aegu. See ei ole viimane, mida me nägime."