Ingus Kimelis on suur rallifänn, käinud lausa Soomes MM-rallil ning näinud pealt mitmeid avariisid, kuid pole kunagi pidanud olema tunnistajaks millelegi nii õudustäratavale.

"Keegi meist karjus, et auto on tiigis ning siis kõik jooksid. Kõik juhtus nii kiiresti, et ei mäletagi enam, kuidas täpselt. Tolmu oli kõik kohad täis, midagi polnud näha. Kui nähtavus taastus, hüppasime vette ja pöörasime auto ratastele ning edasi kulges kõik omasoodu," lausus Ingus eile Riia ooperimajas, kus päästjatele anti üle "Aasta Teo" auhind sarnasel galal, nagu Eestis "Eestimaa Uhkus".

Esimest korda autos viibinuid nähes polnud Ingus kuigi positiivne ega uskunud, et mehed sellest eluga pääsevad. "Esimene vaatepilt polnud eriti meeldiv. Arvasime, et üks neist on surnud. Asi nägi väga halb välja. Ta oli praktiliselt juba surnud. Nagu ka meie kohalik leht kirjutas, olid tema esimesed sõnad: "Olen ma elus?" See oli lihtsalt ime!" imestas ta.

"Aasta Teo" auhindu jagatakse Lätis juba üheksandat aastat ning jõulupühade ajal eetrisse minev saade on lõunanaabrite juures tohutult populaarne. Uskumatute kangelastegudega hakkama saanuid vaadates ei uskunud Ingus iialgi, et ühel päeval ise nende hulgas seisab.

"Alguses kirjutati sellest kohalikus lehes, siis juba rahvuslikes päevalehtedes ja telekanelites. Oleme pärast õnnetust sündmuspaigal käinud juba neli korda," lisas ta.

Vaata intervjuud ühega päästjatest!