Vahe liidri Yazeed Al Rajhiga on kärisenud kahele minutile, kuid Kruuda ise usub, et poodiumikoht on järele jäänud kahe päevaga siiski veel püütav.

"Tegelikult on ralli algusest peale õnnetult läinud. Eile üks rallisõber tegi publikukatsel spinni ja mina lõpetasin suhteliselt musta esiklaasiga, ei näinud välja ja pidin seda puhastama. Täna hommikul oli legend liialt negatiivne ja ettevaatlik, eriti lühemad kurvid. Silmaga vaatasin, et tegelikult mahub kiiremini läbi. Ja siis kõik need tehnilised probleemid. Aga selline on tehnikasport, midagi pole teha."

Täpsemalt purunes Kruudal esimese pooltelje sisemine ots, mistõttu muutus auto ainult tagaveoliseks. Lisaks unustas ta ühel katsel sisse lülitada auto katserežiimi ehk stage mode'i, mis stardis peale tuleb panna ja finišis maha võtta, et mootor võimsamalt töötaks.

"Pooltelg purunes tagasipöördes. Kuna mul oli täna käsipiduriga probleeme, siis ma pidin käsipidurit siduriga lahutama, et külge ette saada ja niipea kui ma sidurit natuke päästsin, muutus auto tagaveoliseks ja tegin spinni. Tagurdasin ja sain sõitma hakates aru, et midagi on jälle valesti. Saba jooksis alt ära ja siis arvasingi, et esisillaga on probleem," kirjeldas Kruuda.

"Enne pooltelje purunemist olin tegelikult isegi teise koha graafikus. Yazeediga olin täiesti võrdne ja Ketomaaga võrreldes kaheksa sekundiga peal. Oleks võinud ka viimasel katsel spinni teinud Ketomaast mööduda teisele positsioonile ja saanuks homme juba Razeedi torkida." 

Auto saadi õhtul teenindusalas õnneks siiski korda. "Nüüd on kõik tipp topp. Homme uue vaimuga edasi. Natuke on vaja ennast ka reset'ida ja millegagi tuju tõsta," lisas Kruuda. "Oleme liidrist natuke üle kahe minuti taga, aga võime veel poodiumile tagasi sõita. Tuleb lihtsalt head kiirust ja aegu näidata, samas ka targalt sõita."

Vaata Kruuda kommentaari teisele võistluspäevale videost!