Luik lõpetas tollal veel mitte Lõuna-Ameerikas, vaid Aafrikas sõidetud kõrberalli 64. kohal. 9039-kilomeetrise ralli finišisse jõudis samal aastal ka Andres Rätsep, kellel lõppkohaks kujunes 90. Kokku lõpetas toona ralli 104 mootorratturit.

Lisaks tsiklile peab sel kahenädalasel võistlusel vastu pidama ka iga mees vaimselt, ütles Luik, kes andis Mart Meerule ja Toomas Triisale kaasa järgmised õpetussõnad:

"Õnnestumise valem on iseenesest lihtne. Algajatel tuleb esimene nädal pea külmana hoida ja asja rahulikult võtta, mitte kohe liigselt kihutama hakata. Hasart on väga kerge tekkima. Hoidku esimene nädal kiirust 70 protsenti oma võimetest, teine nädal võib juba rohkem peal ka hoida ja kihutama hakata. Kindlasti tuleks neid kahte nädalat nautida nii palju kui võimalik, mitte võtta seda kui tööd."

Luik lisas, et finišisse jõudmine on Dakari ralli puhul omaette saavutus ning üldkoha pärast tsiklimees oma esimesel Dakaril nii väga muretsema ei peaks.

Eesti tsiklimeestest on Dakari rallil osalenud lisaks Luigele ja Rätsepale veel Mart Lajal 2003. aastal, kelle võistluse lõpetas kukkumine ja jalaluumurd. 1990. ja 1991. aastal osalesid Joel Tammeka, Juhan Anupõld, Enno Piirsalu ja Ants Kulgevee Pariis - Dakar rallil veoautode klassis KAMAZiga.

Vaata, mida põnevat Luik lennujaamas Delfile veel rääkis!

Vaata ka Toomas Triisaga tehtud intervjuud!