Hollandi tiimi HT Rally Reid tsiklitega sõitvad Triisa ja Meeru läksid 17.30 väljuva lennuga esmalt Frankfurti ja sealt Buenos Airesesse, kus kohtutakse ülejäänud meeskonnaga ning sõidetakse maad mööda Rosariosse.

Esimese tsikli start antakse pühapäeval kohaliku aja järgi kell 4.20 varahommikul. Meeru stardinumber on 117, Triisal 133.

Lennujaamas oli Eesti mehi raskele katsumusele saatmas sõbrad ja lähedased, Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni juhid ning teised asjahuvilised. Viimaseid õpetussõnu andis teekonnale kaasa ka 2005. aastal Dakari ralli lõpuni sõitnud Taivo Luik.

Tänavune Dakari ralli sõidetakse Argentinas, Boliivias ja Tšiilis. Finiš on 18. jaanuaril Tšiilis Valparaisos. Kokku on kavas 13 etappi, millel kilomeetreid 5228. Koos ühest paigast teise reisimistega läbitakse kokku 8734 kilomeetrit.

Viimased uudised Argentinast räägivad saabuvast kuumalainest ja mõrvarlikest piraajadest. Rosarios said nimelt eelmisel kolmapäeval piraajade rünnakus viga 60 suplejat.

Meie meestel ilmselt aega suplemiseks ei jää, sest katsed on karmid ning iga vaba hetk kulub magamisele, mida sõitjad nende 14 päeva jooksul just väga palju teha ei saa.

Vaata, milliste emotsioonidega Triisa ja Meeru välja lendasid ja mida mehed lennujaamas Delfile rääkisid!

Vaata, mida soovitas meestele teele kaasa Taivo Luik: