Addinol motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapil Karksi-Nuias oli võitmatu Tanel Leok (KTM Racing Estonia).

Ta võitis etapi nii MX1 kui ka MX2 klassis, võttes kõigis neljas sõidus esikoha. MX1 klassis lõpetas mõlemad sõidud teisena Gert Krestinov (Motoextreme, Honda). Poodiumi kolmandale astmele tõusis Aigar Leok (Sõmerpalu Motoklubi, Yamaha), kes oli sõitudes kolmas ja neljas.

Kui MX1 klassis tulid Leoki võidud väga kindlalt, siis MX2 klassis pakkus talle kõvasti konkurentsi Karel Kutsar ( Sõmerpalu Motoklubi, KTM). Kutsar lõpetas mõlemad sõidud teisena ja oli teine ka etapi kokkuvõttes. Kolmas koht kuulus etapi kokkuvõttes Erki Kahrole (Pärnu Motoclub, KTM). Kahro lõpetas mõlemas sõidus kolmandana.

Noorte 85cc klassis oli parim Meico Vettik (KTM Racing Estonia). Teise koha sai Egert Pihlak (Motoextreme, KTM) ja kolmanda koha Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu Motoclub, KTM).

Addinol motokrossi Eesti meistrivõistluste teine päev Karksi-Nuias oli külgvankrite ja quadide päralt ning mõlemates kategooriates oli põnevaid võidusõite küllaga.

Külgvankrite klassis tõusid poodiumi kõrgeimale astmele Igor Rodionov/Arturs Linters (WSPZ, Läti), kes olid sõitudes esimene ja teine (kokku 47 punkti), teise koha võitsid Riku Kunnas/Lari Kunnas (Husqvarna, Soome) lõpetades mõlemad sõidud kolmandana (40 p). Kolmanda koha said Gert Gordejev/Keit Kivaste (Zabel, RedMoto Racing), sõitudes teine ja neljas (40 p).

Karksi-Nuia oma poiss Kert Varik, kes külgvankrimehe Maarek Miili vigastuse tõttu kasutas kõrgetasemelist varukorvimeest Lauris Daidersit Lätist ei suutnud tehnika altvedamise tõttu esimeses sõidus kodupublikule kahjuks oodatud tippsõitu pakkuda – talle kokkuvõttes neljas koht.

Quad Open klassis võitis ülekaalukalt mõlemad sõidud Kevin Saar (Honda, Pärnu Motoclub), 50 p. Teise koha sai kokkuvõttes Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK), lõpetades mõlemad sõidud teisena (44 p). Kolmas oli kokkuvõttes mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Martin Filatov (Honda, Kagu Motoklubi, 40 p).

Kõige nooremate quadide klassides jagunesid poodiumikohad järgnevalt: Quad 50 klassi esikolmik EMV arvestuses, esimene Karlis Neija (Cobra, Läti, 50p), teine Roberts Purmalis (Apex, Läti, 44 p) ja kolmas Kristjan Värton (Apex, Motoklubi MX Racing Team, 35 p).

Addinol motokrossi Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub 9.-10. juulil Pärnus.