Meie meestest on Mart Meeru üldarvestuses 42. ja Toomas Triisa 67. kohal.

Viies päev tõi rallile tsiklite seas ka uue liidri, kelleks on hispaanlane Marc Coma (KTM), kes juhib senise liidri Joan Barreda Borti (Honda) ees 41 minuti ja 10 sekundiga. Tšiili krossimees Francisco Lopez Contardo (KTM) jääb kolmandana Comast maha 53 minutit ja 31 sekundit.

Kuna Argentinas valitseb kuumalaine, ootas sõitjaid ees karm päev. Esmase plaani kohaselt oli katse pikkuseks 527 kilomeetrit, koos ülesõitudega 912 kilomeetrit. Kuid asjaolud muutusid, kui korraldajad otsustasid, et kaheks jagatud katse teine pool jäetakse tsiklitel turvalisuse huvides ära. Sõitjatelt tuli infot, et osa võistlejaid olid väga kurnatud ja vedelikupuuduses.

Suurimaks probleemiks osutus kontrollpunktide leidmine, kuna vihm oli rada pisut muutnud. Paljud sõitjaid said nende mitteläbimise eest ajatrahve. Ajatrahvi sai ka Meeru, kuid vaatamata sellele läbis ta päeva ilma suuremate probleemideta. Katse lõppedes oli Meeru koht 49. ja kaotust katse võitnud Marc Comale kaks ja pool tundi. Absoluutarvestuses on peale viiendat päeva Mardi koht 42.

Triisa tööpäev osutus veelgi keerulisemaks. Ajapunktide osas tulid Toomase ajad peale kahte punkti üsna aeglaselt. Hiljem selgus, et põhjus oli tehniline, kuid Toomas suutis siiski tsikli vaatamata raskustele katse finišisse tuua. Sealt edasi ootas 250 kilomeetrine sõit laagrisse. Laagris vahetati tal mootor ja ta saab Dakari jätkata.

Dakari ralli kuues päev viib võistlejad Tucumanist Saltasse. Kiiruskatse pikkus on 400 km, koos ülesõitudega läbitakse päevas 464 km.