Laupäevasel võidusõidul King of Tallinn tugevate Läti BMX-ratturite ees esikohakarika napsanud Šiauliai ratturile Pabijanskasele osutasid Peetri mängudel sitkemat vastupanu kaasmaalased ja teises eelsõidus suutis Gvidas Uševicius teda edestada. Finaalis tuiskas Pabijanskas terava stardikiirendusega liidriks, püsis kindlalt heal sõidutrajektooril ja finišeeris rivaalide ees paraja eduga

„Pabijanskas on suure staažiga rattur, kes oli juba juunioride klassis edukas, see annab talle eeldusi läbimurdeks ka meeste seas,” hindas võidumehe arenguvõimalusi Hollandi treener Martin van der Velden, kelle tiimist on sirgunud nii maailma kui ka Euroopa meistrid.

Eesti BMX-krossisõidu järelkasv esines väärikalt, tasuks kolm esikohta. 15-16-aastaste noormeeste hulgas võidutsenud Spot of Tallinna esindaja Karl Lausing heastas ühtlasi altmineku laupäevases finaalis, kus ta rajalt välja sõitis.

„Päevad pole vennad – ühel päeval läheb paremini, teisel halvemini, vahel piisab väikesest vääratusest ja sõit ebaõnnestub,” ütles Lausing.

Lausing rääkis, et on palju õppinud koostööst lätlase Klavs Lisovskisega, kes on kaks aastat Spot of Tallinnas BMX-krossisõitjaid juhendanud. Nii heaks noormees oma taset veel ei pea, et osaleda kahe nädala pärast Prantsusmaal peetavatel noorte Euroopa meistrivõistlustel.

„Järgmisel aastal toimub EM Lätis, mõtlen sinna minna. Enne tahan aga kõvasti treenida,” lausus Lausing.

Kaks esikohta said Tartu Velo poisid – Ruudi Lumiste 9-aastaste ja Tõnis Mugra 12-aastaste seas. Nende klubikaaslane Egert Pani oli parim 30-aastaste ja vanemate cruiser-sõitjate klassis.