"Laupäeval, 14.05.2016, Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal juhtunud traagilise õnnetuse valguses annab Eesti Autospordi Liit teada, et antud õnnetuse näol ei olnud tegemist ametliku ega registreeritud kiirendusvõistlusega.

Eesti Autospordi Liit palub ajakirjandusel ja üldsusel mitte segamini ajada Rahvusvahelise Autoliidu FIA ja Eesti Autospordi Liidu egiidi all korraldatud ametlikke mootorispordi võistlusi autoomanike omaalgatuslike mõõduvõtmistega. Nimetatud omaalgatuslikud kiirendus-, drifti- või muud mootorispordi üritused on tihti korraldatud läbimõtlemata, seades ohtu nii osalejad kui ka pealtvaatajad. Ametlikke autospordi võistlusi korraldatatakse Eestis väga kõrgel ja professionaalsel tasemel ning mitmed neist võistlustest on pälvinud ka ülejäänud Euroopa ning ka maailma tähelepanu. Paraku iga valesti sõnastatud pealkiri, sündmuse sildistamine või vääralt tõlgendamine kahandab usaldusväärsust spordiala armastajate ja sponsorite ees. Laupäeval Kiltsi lennuväljal toimunu ei liigitu isegi illegaalse korraldatud võistluse kategooriasse, vaid tegemist oli spontaanselt kahe juhi vahel tekkinud võistlusolukorraga, mis juhuste kurva kokkulangemise tõttu viis traagiliste tagajärgedeni.

Eesti Autospordi Liidu erinevate distsipliinide alakomiteed on välja töötanud hulga reegleid, nii võistluse korralduse kui turvalisuse seisukohast, kaitsmaks pealtvaatajaid ja osalejaid. Ka on igal mootorispordi alal võimalik pidada ametlikke nn. igamehevõistlusi, kus on juba korraldaja poolt tagatud asjaosaliste turvalisus ja aus võidusõit. Samuti on võimalik EAL-i abiga muuta oma plaanitav autoüritus legaalseks ja turvaliseks võidusõiduks.

Selleks, et tulevikus vältida sarnaseid raskeid tagajärgi, kutsub EAL autohuvilisi üles rohkem kasutama autospordi alakomiteede poolt loodud võimalusi panna ennast ja oma tehnikat proovile turvaliselt ja kontrollitud tingimustes.

Autospordi Liit avaldab sügavat kaastunnet hukkunud noormehe omastele ja lähedastele," teatas Eesti Autospordi Liit.