Tänavuse ralli pikkuseks on 445,85 kilomeetrit, millest 10 kiiruskatset moodustavad 111,10 kilomeetrit. Silveston Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare kesklinnas ja reede, 12. oktoobri õhtul on kavas ka publikulemmikuks kujunenud Kuressaare linnakatse.

Ralli hoolduspark asub Orikülas, kus on võimalik uudistada, kuidas mehaanikud tööd teevad. Kiiruskatsete valikus on nii Saaremaa klassikat kui ka uuemaid lõike, mis on nii sõitjatele kui publikule nauditavad.

Kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised, v.a. reedeõhtune publikukatse. Kahepäevase rallipassi (käepaela), mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele, saab soetada 10 euro eest alates kolmapäevast, 10.oktoobrist Saare Selveriga samas majas (Tallinna maantee 77) ralli võistluskeskuse kõrval asuvast rallipoest. Reede õhtul on käepaelad müügil ka kiiruskatsetel. Pileteid konkreetsele katsele saab osta kohapeal hinnaga 3 eurot ja korduvkatsetele 4 eurot. Alla 14-aastased lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta.

Saaremaal selguvad kõik tänavused Eesti meistrid, Markus Abram ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R) on juba oma võidu klassis A6/N3 kindlustanud, kuid teised klassid on veel lahtised. Põnev on seis N4 klassis, kus enne viimast etappi on liidrikohal Rainer Aus ja Simo Koskinen (84 p), teised janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (82,5), kolmandad Siim Plangi ja Marek Sarapuu (79 p) ning neljandad Timmu Kõrge ja Erki Pints (71 p). Rahvuslikus E-rühmas on liidrid Ago ja Kalle Ahu (84 p), teised Viljar Ventsel ja Kristjan Värv (72,5 p) ja kolmandal kohal Lembit Soe ning Ahto Pihlas (57 p).