Parim aeg sündis Superbike klassi esimeses sõidus, kus Soomer jäi soomlase Ville Valtoneni (Yamaha) järel teiseks. Eelmine rajarekord 1.14,224 kuulus Martin Pärtelpoja nimele ja oli sõidetud 12. septembril 2015.

Superbike klassi esimeses sõidus ei saanud Soomer stardist hästi minema, ta sõitis ennast neljandalt kohalt teiseks ning terve sõidu piiras Valtoneni, kelle kõrvale ta küll mitu korda tõusis, kuid mööda sõita ei õnnestunud. Valtonen võitis 0,4 sekundiga, Soomeri järel kolmas oli samuti suurepärase tulemuse teinud Sander Luisk (BMW, Vihur Motosport), kaotus võitjale vaid 7,7 sekundit. B1200 klassi esikolmik selles sõidus oli Arti Prees (BMW, Motodepoo Team Green), Andry Blank (Suzki, Äksi MK) ja Kalle Krõlov (Kawasaki, Äksi MK).

Teises sõides pääses Soomer kohe stardist liidriks ning püsis sellel positsioonil terve sõidu vältel. Teist positsiooni hoidis Valtonen, klassi kolmanda koha võttis Aivar Osa (Yamaha). Samas sõidus osalenud B1200 klassis võitis vaid 0,8 sekundilise eduga Arti Preesi ees Andry Blank, kolmas oli taas Kalle Krõlov.

Superstock 600 ja B600 klassi ühissõidu võitis nõrgemas klassis osalenud Niko Kömi. Superstock 600 klassi valitsesid soomlased Juha Kauhanen ja Jani Sulin (mõlemad Yamaha), kuid Kaiko Kolkanenil (Suzuki), kes esimeses sõidus hoidis mõned ringid koguni teist kohta, õnnestus nende järel võtta esimeses sõidus kolmas koht ja teises sõidus tunnistas ta vaid Kauhaneni paremust, Sulin oli kolmas.

B600 klassi esikolmik esimeses kui teises sõidus oli Niko Kömi (Triumph, Soome), Kristjan Karu (Yamaha) ja Mihkel Osula (Suzuki, MK Sinilind).

Oma debüüdi tegid noored võidusõitjad klassis Noored Honda 100 NFS. 6ringisel lühendatud rajal toimunud võidusõidus osales kaheksa võidusõitjat, kellest kindlad liidrid olid Ranno Jõerand (Honda) ja Matthias Vetkin (Husqvarna), alguses kolmandat kohta hoidnud Silvester Sarapik (Honda) pidi ühe koha loovutama Hugo-Brent Freimannile (Honda). Kõik poisid on Marko Rohtlaane kasvandikud klubis Vihur Motorsport.

C-klassis käis tihe rebimine Ergo Daumi (Yamaha, Vihur Motorsport) ja Georg Leonovi vahel, kes positsioone vahetasid, kuid 0,7 sekundiga jäi peale Leonov. Kolmas oli Keneth Indreko (Kawasaki, AK Racing Team).

Koguni 15 osalejaga Vihur Rahvaliiga sõidu võitis Peeter Vaher (Kawasaki, Motodepoo Team Green) Roland Osa (Ducati) ja Eero Pärmi külgvankri korvisõitjana tuntud Mairon Meius sai kolmanda koha.

Vanu rattaid klassis Classic oli kohale tulnud 18, kellest kõik kahjuks ei startinud ega finišeerinud. Esimese ja teise koha viisid Soome Arto Kärki ja Timo Talja (mõlemad Honda). Kolmas oli meie vanameister Peeter Koval.

Motoringraja Eesti meistrivõistluste järgmine etapp toimub 4.-6. augutil Soomes Alastaros.