Mõlemad üritused on pealtvaatajatele tasuta.

4. - 5. oktoobril sõidetakse Arukülas enduro Eesti meistrivõistluste viimane etapp ning selle raames ka Balti- ja Skandinaaviamaade meeskondlikud meistrivõistlused, kus võistlevad Eesti ja lähiriikide parimad endurosõitjad. Võistluskeskus on Järsi külas Aave transport ettevõtte parklas, kust antakse ka laupäeval start kell 12:00 ja pühapäeval 9:00. Rada on kindlasti väga huvitav, kus üks osa ülesõitudest kulgeb näiteks rabas, mis on kindlasti üpris raske, aga samas ka põnev. Krossikatse toimub osaliselt Kurgla krossirajal, endurokatse Jõelähtmel, kus oli kevadise endurosprindi avakatse ja ekstreemkatse Järsi külas.

Enamustes klassides on enne viimast etappi vahed väikesed, seega tuleb kindlasti põnev võistlus, Eesti meistrivõistluste hetkeseisu leiab veebilehelt.

Lisaks individuaalsele arvestusele toimub ka meeskondlik võistlus, kus osalevad Pro ja Hobby 3-liikmelised võistkonnad ning tulemust arvestatakse meeskonna sõitjate aegade summeerimise teel. Kõik masinaklassid sõidavad esimesel päeval kolm ja teisel päeval kaks 55-kilomeetrist ringi, mis sisaldab ühte enduro-, krossi- ja ekstreemkatset.

Võistluse suurtoetaja Siberauto poolt läheb loosi kõigi sõitjate vahel uue Uus Mercedes-Benz C-klassi kasutusõigus.

Võistlusele registreerunute nimekiri ja juhend, kus on kirjas ka katsete täpsed koordinaadid, asub aadressil www.msport.ee/events/arukula-enduro.

Raasiku valla motopäev ja Aruküla motokross

Pühapäeval algavad Kurgla krossirajal treeningsõidud kell 11:00, peale mida minnakse Arukülla Raasiku Valla vallamaja ette, kus kell 13:00 toimub võistluse pidulik avamine, mis lõpeb suure mootorrataste rongkäiguga läbi küla krossirajale, kus esimene võistlusstart antakse kell 14:00. Võistlusklassidest asuvad võistlustulle 50cc Jun, 50cc, 65cc, 85cc, Harrastajad ja MX Open. Oma osalusest on juba teatanud Harri Kullas, Priit Rätsep, Indek Mägi, Rain Koch ja mitmed teised kiired Eesti sõitjad. Ka väiksemates klassides on rajale tulema palju poisse, kes tänavu Eesti meistri- või karikavõistlustel hooaja kokkuvõttes medalitele jõudnud.

"Kurgla rada on kõva pinnasega ja kiire ning sõitjad annavad sellel pealtvaatajatele kindlasti hea show," räägib üks võistluse korraldajatest Ardo Kaurit, kes läheb ka ise teiste ässadega MX Open klassis stardijoonele. "Suurt tähelepanu pöörame tänavu ka lasteklassidele, et elavdada valla motoelu ning kasvatada motomeeste järelkasvu. Traditsiooniliselt on auhinnalaud suur, näiteks Open MX esikoht saab auhinnaks TMT3 nimelise rehvivahetuspingi ja kõikide võistlejate vahel loositakse välja nutitelefon Nokia Lumia 1320."

Aruküla motokrossi lehekülg, kus on kirjas praeguseks registreerunud sõitjad ja juhend, asub www.msport.ee/events/arukula-motokross.