E1 masinaklassis võidutses mõlemal päeval Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Team), kellele järgnesid nii laupäeval kui pühapäeval Veiko Rääts (KTM, Sõmerpalu MK) ja soomlane Eemil Helander (KTM). Uusna sõitis ühtlasti kummalgi päeval välja ka kiireima aja absoluutarvestuses. Laupäeval sõitsid absoluudis paremuselt järgmised ajad välja E3 kiireim soomlane Mika Tamminen (Husqvarna) ja E2 võitja Toomas Triisa (Husqvarna, RedMoto Husqvarna Racing) ning pühapäeval Tamminen ja Rääts.

Hooaja kokkuvõttes tuli E1 klassi Eesti meistriks Uusna, kes võitis kõik osaletud etapid ja kogus 100 punkti, teise koha sai Rääts (93 p) ja kolmanda Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Husqvarna Racing, 56 p), kes pidi kaks viimast etappi vigastuse tõttu ära jätma.

E2 klassis võttis Arukülast maksimumpunktid Toomas Triisa (Husqvarna, RedMoto Husqvarna Racing). Avapäeval järgensid talle Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK) ja soomlane Matias Savo (Beta), kes pühapäeval kohad vahetasid, mille tulemusena kuulus kokkuvõttes teine koht soomlasele ja kolmas Talule.

Eesti meistriks tuli aga Arukülas neljanda koha saanud Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK, 103 p), kes edestas Triisat lõpuks ainult 3 punktiga, pronksmedali sai aasta kokkuvõttes ainult esimesel kahel etapil osalenud leedulane Arunas Gelažninkas (KTM, 60 p).

E3 arvestuses ei leidunud kummalgi päeval vastast soomlasele Mika Tamminenile. Meie põhjanaabrile järgnesid mõlemal päeval Urmas Põldma (Beta, RedMoto Husqvarna Racing) ja Priit Palatu (KTM, Sõmerpalu MK). Põldma kogus aga aasta jooksul enim punkte (123 p) ja tuli kindlalt Eesti meistriks, hõbeda sai Palatu (100 p) ja pronksi Riho Kollist (KTM, Sõmerpalu MK, 84 p), kes viimasel etapil ei osalenud. Hooaja esimesed kaks etappi võitnud, kuid Võrtsjärve etapi ajal MM-etapil võistelnud ja nüüd Arukülas keävigastuse tõttu mitte osalenud Aigar Leok (TM, Sõmerpalu MK) sai 80 punktiga neljanda koha.

Seeniorite 40+ klassis võitis Arukülas mõlemad päevad Andrus Allikvee (KTM, AYR Racing Team). Laupäeval sai teise aja Egon Üpraus (KTM, Stingray Extreme) ja kolmanda Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK), pühapäeval oli aga viimasena nimetatu Üprausist omakorda nobedam, mis andis talle ka kokkuvõttes teise koha. Kuna Nikopensius juhtis Üprausi ees enne viimast etappi kahe punktiga ja Arukülas sõitsid mehed ennast viiki, siis kuldmedal kuulub Nikopensiusele (143 p) ja hõbe Üprausile (141 p), Allikvee saavutas 122 punktiga pronksi.

Hobby klassis oli kummalgi päeval kiireim Tiit Tomp (KTM). Laupäeval sai teise koha Sander Luiga (KTM, Tartu Enduro Klubi) ja kolmanda Timo Hermlin (KTM, RedMoto Husqvarna Racing) ning pühapäeval vahetasid mehed omavahel kohad, mis andis kokkuvõttes teise koha Hermlinile Luiga ees. Eesti karikavõitjaks tuli 8-st päevast 7 võitnud Tomp (157 p), teise koha sai Luiga (122 p) ja kolmanda Arukülas kuuendaks tulnud Ahti Piirak (KTM, Viljandi VMK, 87 p). Kusjuures need kolm meest osalesid ka koos edukalt Aruküla meeskondlikus võistluses, aga sellest juba artikli lõpu poole.

Algajate Beginners klassis võttis Arukülast maksimumpunktid Rene Jerbach (Gas Gas, RedMoto Husqvarna Racing), kokkuvõttes sai teise koha Kaspar Raidmets (KTM, Sõmerpalu MK), kes oli avapäeval viies ja pühapäeval teine. Kolmandale kohale tuli Allan Laurimäe (KTM, RedMoto Husqvarna Racing), tema oli laupäeval teine, kuid pühapäeval seitsmes. Võidukarika pälvis aga hooaja kokkuvõttes Raidmets (116 p), kellele järgnesid Jerbach (108 p) ja Aruküla viies mees Endrik Raal (Yamaha, Paikuse MK, 101 p).

Veteranide 50+ arvestuses läks kaksikvõit meie põhjanaabritele, kui Karri Tikkanen (KTM) edestas mõlemal päeval Mika Vuorit (Beta), soomlastele järgnes kummalgi päeval Madis Pool (KTM, Pärnu MC). Karikavõitjaks tuli Vuori, kes kogus Pool'iga võrdselt 122 punkti ja kuna tema kontol oli ka üks esikoht, siis kuulus ka üldvõit soomlasele. Tikkanen võitis küll kõik osaletud etapid, kuid "tänu" eelmise etapi vahelejätmisele pidi ta 120 punkti ja kolmanda kohaga leppima.

Juunioreid käis viimasel etapil rajal kaks ja seal alistas soomlane Joel Kolehmainen nii laupäeval kui pühapäeval kaasmaalase Olli Kauppineni (mõlemad KTM) ja tuli Eesti karikavõitjaks. Kolehmainen kogus võrdselt 40 punkti eelmise etapi võitnud Raimond Asu (Husaberg) ja üle-eelmise parima, soomlase Kim Hiltuneniga (KTM), kes said vastavalt teise ja kolmanda koha.

Meeskondlikus võistluses liideti kolme üles antud sõitja koguajad ja selle põhjal võidutses PRO Team arvestuses meeskond Sõmerpalu kärnatajad koosseisus Rääts, Talu ja Palatu, kelle koguaeg oli 3 tundi, 34 minutit ja 49,2 sekundit. Teise koha saavutas Redmoto meeskond (Triisa, Põldma, Tiit Tippel), kes kaotas võitjatele 3 minutiga ja kolmanda soomlaste MENS (Nico Lindström, Tuomas Kyytsonen, Markus Michelson), nemad jäid võitjatest juba 15 minutit. Hobby meeskondadest oli parim T.L.P. (Tomp, Luiga, Piirak), teiseks tuli RedMoto Team 1 (Hermlin, Jõgimaa, Laurimäe), kes kaotas parimatele 4 minutit ja kolmandaks RedMoto Metsatiim (Jarko Metsis, Jerbach, Ain Musting), kellel kogunes kaotust 9 minutit. Tootjate arvestuses oli parim KTM Eesti (Uusna, Rääts, Talu), teise koha sai RedMoto Husqvarna (Triisa, Jõgimaa, Tamminen) ja kolmanda BETA (Põldma, Savo, Vuori).