KZ2 Open klassis oli meistrivõistluste teisel etapil ajasõidu ja eelfinaali kiireimaks vormelimees Antti Rammo (Vihur Team), kuid finaalis vedas teda alt tehnika ning nii sai vihmamärjal rajal hõlpsa võidu Hanno Rajamets (Vihur Team). Kuival rajal saavutasid kiiremad KZ2 kardid sirgel tippkiiruseks 135 km/h.

“KZ on maailma tippklass, mis seni Eestis puudus ja nagu näha, siis sõitjaid jagub,” ütles Rajamets. Kardiliidu juhatuse liige Heikki Hõbemägi: “järgmisel etapil on KZ klassis stardis Marko Asmer ja Martin Rump ning konkurents muutub veelgi põnevamaks.”. Finaali teine oli Kaspar Kallasmaa (ProRex Racing) ja kolmas Mihkel Maltna (AIX Racing Team).

Rotax Max klassis domineeris taas Aavo Talvar (Talvar Racing), kes oli kiireim kõigis võistlussõitudes. Finaalsõidu keskel hakkas ootamatult sadama äikesevihma, mille tõttu võistluste juht otsustas sõidu peatada 6 ringi enne lõppu ning finišeerijad said kirja pooled punktid. Talvar kinnitas ka, et osaleb Euroopa KV teisel etapil juuni lõpus. “Rahvusvahelises konkurentsis on juba kõik tugevad pole vahet, kas märjal või kuival rajal, ütles Talvar, kelle järel sai teise kohta Mart Soo (AIX Racing Team) ning kolmas oli Ron Donald (Talvar Racing).

Rotax Masters klassi finaalis oli samuti määravaks faktoriks vihm, mis muutis ringraja väga libedaks. Nii leidiski dramaatika aset viimase ringi viimases kurvis, kui liider Priit Sei (Talvar Racing) õnnetult rajalt välja libises ning sellega võidu Elvis Väinsaarele (AGS Racing) kinkis. Teiseks tuli siiski Sei ning kolmas oli Taisto Leer (AGS Racing).

Võistlejaterohkes Rotax Junior klassis näpsas teise etapivõidu järjest Karl Leesmaa (Talvar Racing), kellele järgnes Mauris Põldma (Team Põldma Racing), kes Junior klassis sõidab esimest hooaega. Kolmanda koha sai ajasõidu kiireim Kaspar Korjus (AIX Racing Team). “Vahepeal lasin natuke vigu sisse ja siis sai Mauris mööda, kuid sain kohe järgi ja ka mööda,” ütles Leesmaa.

Mini 60 klassis oli teistest taas üle venelane Alexander Vilaev (Liqui Moly Roli Team) võites kõik võistlussõidud. Kõva lahing toimus teise koha eest, mille lõpuks võitis napilt Robin Särg (Gear Racing) Paul Aroni (AIX Racing Team) ja Andreas Lootuse (TARK Racing) ees.

Micro 60 klassis võitis etapi Rimmo Kadapik (AIX Racing Team), kuid visa vastupanud osutas talle Karl-Markus Sei (TGT Racing), kes lõpetas teisena. Kolmandaks tuli selle klassi uustulnuk Christoffer Reintam (TARK Racing), kes edestas napilt Christofer Lepastet (Gear Racing).

Eesti meistrivõistluste kolmas etapp sõidetakse 14. juunil Rapla kardirajal.