Open klassis on nimelt soomlased meie meistrivõistlustel püsikülalised, sel korral neil aga poodimile asja polnud. Kvalifikatsiooni kiireim oli Rannar Uusna, kes edestas 0,228 sekundiga Taavi Nassarit, kolmas oli Martin Leok, kes kaotas Nassarile napi, 0.011 sekundiga. Need kolm meest olidki ajasõidus tase omaette, neljanda aja välja sõitnud soomlane Toni Klem kaotas Uusnale juba pea sekundiga ja edestas oma kolmandat supermoto võistlust teinud Fred Antonit vaid 0,034 sekundiga.

Esimeses sõidus tõusis esimese ringiga liidrikohale Taavi Nassar, Uusna, Leok ja Klem teda jälitamas. Kui sõidetud oli pisut üle poole distantsist, sai Uusna oma tahtmise ja möödus Nassarist ning tõusis liidriks. Selles järjestuses ka lõpetati, Uusna, Nassar, Leok ja Klem, viies oli Anton, kes jäi Klemist maha napi 2,2 sekundiga.

Teises sõidus käis liidrikoht mitme sõitja käest läbi. Esmalt asus võistlejaterivi vedama avasõidu võitja Rannar Uusna, kes viiendal ringil langes neljandale kohale, liidriks tõusis Klem. Ka tema ei saanud seda kohta pikalt nautida, kui Martin Leok temast möödus, ring hiljem hetk hiljem tegi seda ka Nassar. Uusna üritas kaotatut tagasi teha ja viimastel ringidel õnnestus tal samuti Klemist mööduda ja nii eestlastele kolmikvõit kindlustada. Etapi kokkuvõttes sai võidu Martin Leok, kes kogus võrdse arvu punkte Uusnaga, teise sõidu võit tagas Leokile ka etapivõidu, kolmas oli Nassar, kes jäi kahest esimesest maha kahe punktiga.

Martin Leok: „Esimeses stardis panid Uusna ja Nassar hullu hooga minema, üritasin alguses kaasa minna, kuid siis tulid mõned apsud sisse. Kuna peamine eesmärk oli Klem selja taga hoida, lasin järgi.Teises sõidus läks Uusna ees minema, kuid kukkus. Klem tõusis liidriks, mina teine. Vaatasin, et nii need asjad ei tohiks minna, Klem peab ikka selja taga olema, krossiosal sain temast mööda. Hea töö tegid ära ka Nassar ja Uusna, kes Klemist mööduseid, samas jõudsid nad  mulle väga lähedale, Taavi oli viimasel ringil ikka päris kõrval juba. Hea võistlus oli, kuid meeletult raske, kuumus tegi oma töö, viimasele etapile Pärnusse saame nüüd juba kindlamalt minna."

Enne viimast etappi, mis sõidetakse Pärnus, on seis sarjas põnev. Leok suurendas oma edu teisel kohal oleva Toni Klemiga ja see on nüüd 20 punkti, kolmas on Uusna, kes jääb Klemist maha 29 punktiga.