Lusbo edu oli viimasele etapile tulles juba väga kindel ja täna polnuks vaja tal palju riskida, et sarja üldvõit koju viia. Kuid kui juba starti tullakse, siis ikka võidumõtetega ja tänu sellele toimusid A-klassis hooaja ühed põnevaimad sõidud. Avasõidus võttis stardivõidu kvalifikatsiooni kiireim mees Aigar Leok, talle järgnesid pikalt vigastuspausilt naasnud Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing) ja Andero Lusbo. Esikolmik võttis sõidu alguses üles kohe väga kiire tempo ja nii sõideti teistel eest ära. Neljandal ringil suutis Lusbo Mägist mööduda ja ta hakkas jälitama Leokit. Üle pika aja rajale tulnud Mägi jaoks oli esimeste ringide tempo kiire ja see andis peagi tunda ning kaks esimest pääsesid eest ära. Leok ja Lusbo sõitsid kahekesi koos sõidu lõpuni, kuid Lusbol möödumisvõimalust ei tekkinud. Leok võttis võidu ja Lusbo lõpetas teisena. Kolmandale kohale suutis neli ringi enne sõidu lõppu tõusta Hardi Roosiorg (KTM, KTM Racing Estonia). Neljandana lõpetas sõidu Mägi.

Teises stardis oli taas parim Leok, teda asusid jälitama Lusbo ja Mägi. Juba avaringil suutis Lusbo Leokist mööduda ning ta asus sõitu juhtima. Paari ringiga suutis Lusbo Leoki ees ka väikese vahe sisse sõita, kuid Aigar ootas oma aega. Peagi hakkas ta Lusbole taas lähenema ning üheksandal ringil õnnestuski Aigaril liidriks tõusta. Lõpuks kuulus sõiduvõit taas Leokile 1,5-sekundilise eduga Lusbo ees. Kolmanda koha võttis taas üsna sarnaselt avasõidule Hardi Roosiorg. Enamuse sõidust kolmandat kohta hoidnud Indrek Mägi haige jalg andis sõidu lõpus nii palju tunda, et see andis Roosiorule möödumiseks võimaluse ja selle kasutas ta ka loomulikult ära.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha Leok, teine oli Lusbo ja kolmas Roosiorg. Sarja üldvõitjaks krooniti Andero Lusbo.

MX Open B klassis ei leidunud täna vastast Carl Mattias Räägelile (KTM, Motoklubi MX Racing Team). Kui hommikuses kvalifikatsioonis oli ta veel neljas, siis võistlussõitudes keegi talle vastu ei saanud. Avasõidus võttis ta 16 sekundilise võidu Mait Kaha (KTM, Tartu Motokrossi Klubi) ees. Kolmandana tuli finišisse Marttin Poljakov (KTM, Kagu MK). Teises sõidus olid taas kaks kiiremat Räägel ja Kaha. Kaha suutis sõidu algul Räägelist ka mööduda, kuid peagi oli liider taas Räägel, kes võttis lõpuks koguni 23-sekundilise võidu Kaha ees. Kolmas oli taas Poljakov, tema kaotus oli liidrile juba 43 sekundit. Samas järjestuses seisid mehed ka poodiumil.

MX Open C klassis leidus mees, kes suutis mõlemad sõiduvõidud endale jätta. Selleks oli Madis Lepikov (KTM, Valga MK). Avasõidus järgnesid talle Ülar Karing (Suzuki, Motoklubi Sinilind) ja Rando Ilves (Kawasaki, Motoklubi K&K). Teises sõidus olid Lepikovi seljataga aga hoopis Hans Arvet Tilk (Husqvarna, Märjamaa Spordiklubi) ja Anti Adulas (Kawasaki, Motodepoo Kawaski). Etapi kokkuvõttes järgnesid Lepikovile Adulas ja Karing.

MX Open D klassis oli avasõidus parim Venemaa võistleja Kirill Safro (KTM). Venelane sai kehva stardi, kuid kiirus rajal oli teistest märgatavalt suurem ja lõpuks tõusis ta teise kümne lõpust kindlaks sõiduvõitjaks. Teisena lõpetas sõidu Kaspar Merilaht (Yamaha, Pärnu Motoclub) ja kolmandana Raido Rikanson (Kawasaki, Saku MK). Teine sõit keeras aga üldjärjestuse täiesti pea peale. Sõidu võitis hoopis Hardi Prans (Honda, Sõmerpalu MK), sellele lisandus avasõidu neljas koht, millest piisas, et tulla päeva kokkuvõttes esimeseks. Teise sõidu lõpetas teisena Mihkel Tääkre (KTM, Motoklubi MRC), avasõidus oli ta viies ja päeva kokkuvõttes kolmas. Kolmandana lõpetas sõidu Rikanson ja talle kuulus etapi kokkuvõttes lõpuks teine koht.

MX Open E klassis näitas mõlemas sõidus parimat kiirust kohalik sõitja Raiko Elming (Kawasaki, Karksi Racing Team). Teise koha sai päeva kokkuvõttes Norman Erik Linnas (Kawasaki, Tihemetsa Motoklubi), sõitudes oli ta teine ja kolmas. Kolmas koht kuulus Romet Allingule (Yamaha, Linnamäe Krossiklubi), kes oli sõitudes neljas.

Naiste klassis oli stardis üllatuslikult vaid neli sõitjat. Esikoha võttis mõlemas sõidus Kadri Ehamäe (Honda, HRC Eesti Racing Team). Teine koht kuulus Kristiina Rabale (Kawasaki, Viljandi Vee- ja Motospordiklubi), sõitudes oli ta teine ja kolmas. Kolmas oli päeva kokkuvõttes Teele raja (Honda, HRC Eesti Racing Team), sõidud lõpetas ta neljanda ja teisena.

Veteranid 40+ klassis oli täna parim Roy Puuström (Honda, RedMoto Racing), kui avasõidus oli ta teine, siis teises sõidus juba esimene. Võrdsete punktidega jäi teiseks Allan Vierland (Yamaha, Spordiklubi Yamamoto RC). Kolmas oli mõlemad sõidud neljandana lõpetanud Tiit Tippel (KTM, RedMoto). 50+ klassis oli täna parim Enno Lustus (Suzuki, Türi Motosport), avasõidus kuulus talle esikoht ja teises sõidus teine koht. Teise koha sai soomlane Antti Rannikko (Kawasaki, FIN), kes oli sõitudes neljas ja teine. Kolmas oli Pertti Salonen (Yamaha, Kagu MK).