"Kutse oli väga ootamatu, kuna tegemist on antud spordiala absoluutse tipuga. Minuga hakkab tegelema enamasti Jorge Lorenzo isa, kes annab mulle edasi samu teadmisi ja oskusi, mille najalt kasvas tema poeg paljukordseks maailmameistriks," rääkis Kovalenko vahetult enne Itaaliasse lendu.

"Kuna Eestis on treeneritega kehv olukord ning tegelikult terve eelmise aasta pidin hakkama saama treenerita, siis käesolev võimalus on minu jaoks suure tähendusega. Esialgse info kohaselt peaks ka Jorge Lorenso pärast Malaisias Sepangis toimuvat suurt MotoGP talvetesti Itaaliasse laagrisse tulema ja loodetavasti saan ka temalt väärt tarkusi," lisas Kovalenko.

"Minu suurimaks möödapanekuks on seni olnud asjaolu, et hakkasin kohe sõitma ja võistlema suure rattaga, selle asemel, et õppida tunnetust ja sujuvust väiksema kubatuuri tsikliga. Just seetõttu pole mul kurvides piisavalt suurt hoogu, mille tõttu kogu sõidusujuvus kannatab. Treeningu rõhk saab olema kindlasti tehnikal, mitte kiirusel ning eelkõige minu nõrkadel kohtadel. Kiire sõit on kinni väga väikestes asjades ja loodan, et just Lorenzo saab mind selles aidata. Kindlasti suured tänud Olybetile, kes kandis hoolt kulude eest," oli Kovalenko ootusärevusest tulvil.

Tema mänedžeri sõnul on antud võimalus ainulaadne ja tuleb kindlasti kasuks: "On mõningad elemendid ja murekohad, mida enda tarkusega enam ei lahenda ning loodetavasti saame Lorenzo juures treenides neile vastused. Eestis ja näiteks ka Soomes on raske professionaalset juhendamist leida. Jah, on küll mõningad sõitjad, kes on arvestataval tasemel, kuid sellega asi piirdub. Ei saagi aru, kas ei taheta või ei osata oma kogemusi ja tarkusi jagada, või kui seda tehakse, siis on tegemist pigem äriga."

Eelmine aasta võistles Anastassia Kovalenko European Junior Cup sarjas, kus tuli naiste arvestuses teiseks.