Kovalenko võitis sel hooajal kuuest sõidust viis ning sai oma nimele kiireima naissõitja ringi Mugello ja Misano rajal.

“Oli sündmusterohke ja ettearvamatu nädalavahetus. Viimasele etapile minnes oli mul 20-punktine edumaa, kuid kõik muutus pärast laupäevast sõitu. Esiteks oli rada pärast F1 toimunud etappi väga libe. Aga see oli väike mure, sest neljandal võistlusringil minu mootori sees midagi plahvatas, mistõttu olin sunnitud koheselt sõitu katkestama. Sellega läks 0 punkti kirja ning kaotasin sarja liidripositsiooni, samal ajal, kui mu põhikonkurent läks hooaja edatabelit juhtima," kommenteeris sündmusterohket nädalavahetust Kovalenko.

"Seega ainsaks võimaluseks tulla hooaja võitjaks, oli pühapäevases sõidus olla esimene. Olen väga tänulik tiimile, kes võtsid kogu mootorratta lahti, panid uue mootori ja ehitasid kõik pühapäevaseks sõiduks valmis. Mul polnud võimalik ratast enne uut sõitu testida, kuid õnneks pühapäevases sõidus kõik toimis: ma sain hea stardi, hoidsin kiiret tempot ja parandasin oma ringiaega. Tänu sellele õnnestus sõit võita ja tuua ka tiitel koju. Viimasel ringil õnnestus veel sirge peal mööduda ühest meessõitjast ning saavutada teine koht YSS arvestuses,” jätkas ta.

“Olen selle tulemuse nimel töötanud mitu aastat, siiamaani on olnud mitmeid ebaõnnestusi: olen sarja hooaja arvestuses jäänud kas kolmandaks või esikolmikust välja, pidevalt silmitsi seisnud tehniliste probleemidega. Sel hooajal polnud mul isegi peatoetajat ega ühtegi talvist ja kevadist treeninglaagrit. Samuti treenin ma ise, ilma treenerita. Olen õnnelik, et vaatamata kõigele õnnestus lõpuks realiseerida oma potentsiaal: kuuest sõidust võita viis ning saada oma nimele ka naissõitja kiireim ring,” lisas Kovalenko.

Kovalenko võitis 2020 Yamaha R3 sarja naiste arvestuses 125 punktiga, edastades itaallast Irene Bramatot, kes samuti lõpetas sarja 125 punktiga. Kovalenko sai võidu tänu rohkematele võitudele. Kolmanda koha saavutas šveitslanna Bettina Pfister 61 punktiga.