Juba varasemalt ERC3 Junior arvestuses EM-tiitli kindlustanud Torn ja Pannas said nüüd esikoha kindlustatud ka ERC3 klassis. Kuigi Torn juhtis mõlemas arvestuses Josep Bassas Masi 33 punktiga, oli hispaanlasel ERC3 klassis veel teoreetilised võimalused olemas, sest seal läks arvesse viis etappi. Juuniorite klassis lugesid aga neli paremat tulemust.

Torni jaoks oli tähtsam just ERC3 Junior klass. Auhind on magus - ta saab järgmisel hooajal kahel ERC-etapil osaleda Motorsport Italia võistkonna ettevalmistatud Škoda Fabia Rally2 (endine R5-klass) autoga. Lisaks saab ta enne võistlusi Škodat testida. Paketi väärtus on 100 000 eurot.

Bassas Mas võidutseski kodusel rallil ERC3 ja ERC3 Junior klassides, Torn tuli teiseks. Hispaanlase võit oli aga kindel. Tema edu Torni ees oli lõpuks 2.18,1. Torn alustas päeva kolmandalt kohalt, kuid norralane Sindre Furuseth katkestas ralli 11. kiiruskatsel, mille järel eestlane tõusis teiseks.

Ka Torni jaoks algas päev ehmatusega, kui ta päeva kolmandal katsel rajalt välja sõitis. Õnneks sai eestlane siiski publiku abil teele tagasi, kuid ta kaotas aega üle 4 minuti, mis andiski Bassas Masile turvalise edu kätte. Lõpuks võitis eestlane ERC3 arvestuses tänasest kaheksast kiiruskatsest viis, vähendades seejuures Bassas Masiga vahet enam kui 2 minuti võrra.

Torni järel sai ERC3 arvestuses kolmanda koha Jorge Cagiao Sueiras, kes jäi omakorda eestlasest maha enam kui 2 ja poole minutiga.

Ralli üldvõidu noppis Ford Fiesta Rally2 masinaga kihutanud prantslane Adrien Fourmaux. Ta edestas kaasmaalast Yoann Bonatot (Citröen C3 R5) 25 sekundiga. Kolmanda koha pälvis Ivan Ares (Hyundai i20 r5), kes kaotas võitjale 55,7 sekundiga.

„Kanaarid olid väga õpetlikud, vahel lihtsalt on mõned õppetunnid raskemad kui teised," sõnas Torn. "Hooajaga tuleb kindlasti rahule jääda ja tulemus oli super ning saime palju vajalikku juurde. Muidugi ei teeks me seda ilma toetajateta, kes on selle tiitli sama palju välja teeninud kui meie. Ilma Teieta poleks me siin. Aitäh kõigile ja tooksin välja kaks meest, kes kogu raske aja ikka leidsid seda motivatsiooni, et meid aidata. Aitäh Kaido ja Urmas!“

„Huhhh, see oli ülimalt raske päev. Katsed olid rasked, lisaks sellele oli meil momente, aga õnneks oleme finišis," lisas Pannas. "Ma olen ülimalt tänulik meeskonnale, Kenile, enda toetajatele, sõpradele ja peredele. Samuti teen suure kummarduse Kuldar Sikku ees.“

Täiendatud pühapäeval kell 14.00:

Peale võistlust selgus, et ERC3 ja ERC3 Junior arvestuste võitjad Josep Bassas Mas - Axel Coronado Jiménez, kasutasid 17.kiiruskatse finišis auto mootori jahutamiseks kõrvalist abi, mille eest nad diskvalifitseeriti.

Viiest hooajal 2020 sõidetud ERC etapist võitsid eestlased neli ja jäid korra teiseks.

Lisaks kahe eelpool mainitud klassi meistritiitlitele kuulub eestlastele ERC3 Junior sarja peaauhind, milleks on osalemine kahel ERC etapil 2021. hooajal Motorsport Italia poolt välja pandud Škoda Fabia Rally2 autol.

Meeskondade arvestuses jäi Estonian Autosport Junior Team 155 punktiga kolmandaks.

Kanaari saarte ralli ERC3 Junior lõppjärjestus:

1.Torn – Pannas Ford Fiesta Rally4 2:24:40.7
2.Munster – Quartini Peugeot 208 Rally4 +5:37.6
3.Nore Jr. - Gulbæk Engan Renault Clio RSR Rally5 +7:13.4

ERC3 Junior hooaja 2020 lõppjärjestus (maha on arvestatud kõige kehvem tulemus):

1.Torn – Pannas EST 155
2. Bassas Mas - Coronado Jiménez ESP 117
3.Molle – Barral BEL/FRA 68