Kokku kandideeris tänavusse EAL Akadeemiasse 12 noort autosportlast, kellest mai lõpus toimunud finaalis valiti välja kuus noormeest, kes osalevad tänavuses EAL Akadeemia programmis. EAL Akadeemia toimub kolmandat aastat Eesti Autospordi Liidu eestvedamisel ja Rahvusvahelise Autoliidu FIA toel.

Laitse Rally Park'is maikuus toimunud finaalis pandi proovile poiste füüsilised võimed, sõideti kartidega, mis olid erinevalt seadistatud ja kõik osalejad vastasid Eesti Autospordi Liidu komisjoni küsimustele. Eelnevalt olid kõik osalejad täitnud küsimustiku, mis andis kandideerijatest põhjaliku ülevaate.
Kuus noort autosportlast, kes valiti välja tänavusse EAL Akadeemia programmi on: Rasmus Uustulnd, Kristian Pints, Karl-Martin Volver, Roland Poom, Kenneth Sepp ja Sander Siniorg.

Möödnud nädala lõpul oli esimene tänavune EAL Akadeemia sessioon, mis kulmineerus Võrumaa rallisprindil osalemisega. Neljapäeval koguneti Tallinnas, kus tehti esimesed füüsilised testid, mis näitasid ära osalejate hetke võimekuse. EAL Akadeemia raames tehakse koostööd treener Tarmo Tiitsuga ja tema koostab osalejatele personaalsed treeningkavad. Programmi lõppedes tehakse noormeestele samad testid, et näha, milline on olnud edasiminek.

Spordis on aina rohkem hakatud tähtsustama spordipsühholoogide osa. Reedel oli EAL Akadeemia Laitse Rally Park kardirajal, kohal olnud spordipsühholoogi juhtimisel tehti enne ja peale tegevusi erinevad testid, et näha, kuidas füüsiline pingutus kardirajal ja rattavahetus mõjutavad nende vaimset poolt. Eesmärk oli luua ralli kiiruskatsele sarnane olukord, mille hulka kuulus ka rattavahetus.

Laupäeval, 16. augustil osalesid viis EAL Akadeemia liiget Võrumaa rallisprindil, puudus vaid Karl-Martin Volver, seda võistlusauto tehniliste probleemide tõttu. Ka rallisprindil oli kohal spordipsühholooog, kes jälgis EAL Akadeemia liikmeid võistlusolukorras.

EAL Akadeemia projektijuhi, FIA Young Driver Exellence Academy läbinud Egon Kauri sõnul lähenetakse sellel aastal osalejatele rohkem personaalselt. „Võrreldes varasemate aastatega olme tänavu kaasanud EAL Akadeemiasse vähem osalejaid, et saaksime nendega rohkem personaalselt tegeleda. Esimene sessioon näitas, et tänavused osalejad on väga motiveeritud ja valmis ka iseseisvaks tööks, mida saab olema päris palju. Üheks eesmärgiks on valmistada Eesti mõistes tipule lähedal olevad noorsportlased ette järgmisteks sammudeks, milleks võiks olla ka edasiminek rahvusvahelisele areenile,“ selgitas Egon Kaur.

EAL Akadeemia järgmine ühine kogunemine on planeeritud septembrisse, enne 12.-13. augustil sõidetavat Tartu rallit.

Manuses lisatud fotode autorid on märgitud failinimes. Võrumaa rallisprindi fotol EAL Akadeemia osalejad vasakult: Rasmus Uustulnd, Kristian Pints, Roland Poom, Sander Siniorg ja Kenneth Sepp. Laitse fotol EAL Akadeemia osalejad vasakult: Rasmus Uustulnd, Kristian Pints, Sander Siniorg, Kenneth Sepp ja Roland Poom.