50cc klassis jätkas head esitlust sarja liider Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK), kes võitis Äksis mõlemad sõidud. Esimeses sõidus järgnesid talle Robin Randoja (KTM, KTM Racing Team) ja lätlane Janis Reisuliš (KTM), kes teises sõidus kohad vahetasid, mille tulemusena sai Pikandi järel teise koha Läti poiss ja kolmanda Randoja. Pikand suurendas oma edumaad ja juhib nüüd sarja 185 punktiga, talle järgnevad Randoja 164 ja Äksis neljanda koha saanud Hannes Hanimägi (KTM, Sõmerpalu MK) 135 punktiga.

50cc juunior sõitudes käis rajal taas palju noori krossisõitjaid, keda seekord oli stardipuu taga 22. Kummaski sõidus ei leidunud vastast Kevin Nõgesmaale (KTM, Viljandi VMK), kes võitis need Rasmus Alan Truusi (KTM, Linnamäe Krossiklubi) ja Kaarel Kutsari (KTM, Äksi MK) ees. Selles klassis osales ka üks vapper tüdruk Carita Lomp (KTM, Viljandi VMK), tema oli kahe sõidu kokkuvõttes tublil üheksandal kohal.

Masinaklassis 65cc võitis avasõidu eelmisel etapil võidutsenud Narva poiss Juri Vinogradov (KTM), kellele järgnesid lätlased Janis Kubulins ja Karlis Reišulis (mõlemad KTM). Teise sõidu võitis avasõidus ebaõnnestunud ja 15-nda kohaga leppima pidanud venelane Ilias Krasnitskiy, teiseks ja kolmandaks sõitsid end jälle Kubulins ja Reišulis. Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu 44 punkti kogunud Kubulins, teine oli viimases sõidus viienda koha saanud Vinogradov (41 p) ja kolmanda Reišulis (40 p). Sarja liider on endiselt Krasnitskiy (152 p), kellele järgnevad Vinogradov (138 p) ja Äksis seitsmendaks tulnud Mikk Martin Lõhmus (KTM, KTM Racing Team, 131 p).

85-stel tsiklitel osutus parimaks mõlemad sõidud kindlalt võitnud Alex-Allar Rebane (KTM, Pärm Racing Team). Avasõidus järgnesid talle Kenth Lusenberg (KTM, KTM Racing Team) ja Hans Arvet Tilk (Kawasaki, Märjamaa Spordiklubi) ning teises avasõidus seitsmenda koha saanud venelane Viktor Khodyrev (KTM) ja Tilk. Kahe sõidu tulemusena järgnesid 50 punkti kogunud Rebasele Tilk (40 p) ja Khodyrev (36 p). Karikavõistluste liidripositsioonile asus Tilk (140 p), kes möödus 2 punktiga Äksis neljandast Kevin Soe'st (KTM, Motoklubi K&K), kolmandaks tõusis Rebane, kellel on koos 126 punkti.

Mini MX Open ja Hobi klassi avasõidu võitis kindlalt Sasha Võsa (Pitpro, Viljandi VMK) Mati Tagapere (Rotek, MRC) ja Marthi Lepiku (Bucci Moto, MRC) ees. Teises sõidus oli seevastu parim Lepik, kellele järgnesid Võsa ja avasõidus mitteosalenud Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK). Etapivõidu saavutas 47 punkti kogunud Võsa, teine oli Lepik (45 p) ja kolmas Tagapere (40 p), kes oli teises sõidus neljas. Karikavõistluste liider on samuti Võsa (94 p), teine on Tagapere (80 p) ja kolmas Romet Ahi (Pitpro, MRC, 66 p), kes oli Äksis kokku viies.
Mini MX Hobi arvestuses jagasid esimesed kaks kohta võrdselt 45 punkti kogunud Ervin Kuris (Pitpro, Lääne MK) ja Kristel Raba (Pitpro, Viljandi VMK), kes olid kumbki sõitudes esimene ja kolmas ning tänu viimase sõidu tulemusele kuulus esikoht Kurisele. Sõidud Hobi arvestuses viienda ja teisena lõpetanud Karl-Heinrich Niinelo (Pitpro, Tihemetsa MK) sai 38 punktiga kolmanda koha. Sõidu teine õrnema soo esindaja Marleen Valdas (Pitpro) oli 25 punktiga 15 osaleja hulgas üheksas. Karikasarja esikolmikus on peale Äksi etappi Kuris (179 p), Tilk (157 p) ja Niinelo (141 p), Raba on 116 punktiga viies ja Valdas 83-ga kuues.

MX2 junior ja Open "Isad" avasõidus osutus kiireimaks "isa" Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, Motoklubi K&K), kellele järgnesid "juuniorid" Kevin Kaurson (Yamaha) ja Miko Lentsius (Yamaha, Äksi MK). Teises sõidus oli seevastu parim "juunior" Andreas Arras (KTM, Motoklubi K&K), teiseks sõitis end Jaasi-Tamm ja kolmandaks Kaurson. Kahe sõidu tulemusena astusid "Isade" klassi poodiumile Jaasi-Tamm (50 p), Margus Kiil (KTM, 44 p) ja Taavet Uiga (Kawasaki, Motoextreme, 40 p). Juuniorites võidutses aga 47 punkti kogunud Kaurson Arrase (45 p) ja Lentsiuse (40 p) ees.

Quad 200 ja 100 ühissõidud võitis kindlalt suuremal quadil osalenud Patric Kurvits (Honda, Kagu MK) eelmisel päeval Lätis edukalt võistelnud Quad 100 sõitja Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu MC) ees. Avasõidus sai kolmanda koha Karl-Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K) ja teises Martten Tintso (Honda, Äksi MK). Quad 200 klassis kogus Kurvits 50 maksimumpunkti, teise koha sai Siim Saat (Yamaha, Saaremoto, 42 p) ja kolmanda Kajak (22 p).
Quad 100-s kogus Eesmäe parimana 47 punkti, teiseks tuli Aleks Sale (Suzuki, Motoklubi K&K, 40 p) ja kolmandaks Tintso (38 p). Sarja juhib 144 punkti kogunud Eesmäe, kellele järgnevad Sale (114 p) ja Mihkel Salujõe (Honda, Motoklubi K&K, 102 p), kes oli Äksis neljas.

Kõige väiksematel Quad 50 masinatel jagasid mõlemas sõidus esimesed kaks kohta võrdselt 47 punkti kogunud Rasmus Sõna (Apex, Äksi MK) ja Karl Robin Rillo (Apex, Motoklubi K&K) ning tänu teise sõidu võidule kuulus etapivõit Sõnale. Kummaski sõidus kolmandana lõpetanud Tanel Põdra (Apex, Pärnu MC) oli ka kokkuvõttes 40 punktiga kolmas.
Samas sõidus osalenud Quad 50 juuniorites tõusid päeva lõpuks poodiumile Sander Oinus (Apex, Motoklubi K&K, 47 p), Kristjan Värton (Apex, 45 p) ja Karl Koho (Apex, Äksi MK, 40 p). Sarja juhib Värton (95 p), kellest 4 punkti kaugusel on Oinus ning Koho (76 p) on kolmas.

Hartwall Jaffa noorte karikavõistlused jätkuvad 22. juunil Saaremaal Kaarma krossirajal.