Kuna trass avalikele teedele ei väljunud, siis sai sõita ka krossitsiklitega. Osalejate arv oli positiivselt suur, kokku läks starti pea 70 sõitjat. Favor enduurosprindil läbiti ühe päeva jooksul neli ühetunnist ringi. Iga ringi peal oli kaks looduslikule pinnasele märgitud kiiruskatset. Kiiruskatsetele kulutasid sõitjad viiendiku kogu neljatunnisest sõiduajast.

Ka ülesõitudel tuli kõvasti tööd teha, sest trass kulges kitsal, kivisel reljeefsel pinnasel ning vaid paarikümneks sekundiks väljuti teed meenutava kruusakatte peale. Nii mõnigi sõitja loobus peale esimest ringi joogiseljakotist, sest raja peal ei olnud sellist sõiduhetke, kus oleks saanud tsiklit peatamata seljakotivoolikust janu kustutada.

Kõige tihedam rebimine käis enduurotippude, MM sarjas kolmandat kohta hoidva Aigar Leoki (TM) ja EM sarjas kolmandat kohta hoidva Martin Leoki (KTM) vahel. Aegade erinevused olid 3-5 sekundit katse kohta ja kuigi esimesel kiiruskatsel näitas parimat aega Martin Leok, jäi seekord ikka peale maailmameistrivõistlustel tehasetiimis sõitva vanema venna Aigari kogemus, kes koondajaga 19.17 edestas Martinit lõpuks 18 sekundiga päeva peale. Kolmanda koha tugevaimas, enduuro võistlussportlaste klassis teenis välja Tõnu Kallast (GasGas), kes jäi omakorda Martinist päeva kokkuvõttes maha 2.38.

MX-Open klassis triumfeeris Elary Talu (KTM) koondajaga 21.46, kellele järgnesid Jüri Triisa (Honda) kaotades võitjale päeva peale kokku 32 sekundiga. Kolmanda koha saavutas MX Open klassis Juss Laansoo (KTM), kes oli kiiruskatsetel küll kõigist oma klassi meestest kiireim ja oleks nende aegadega ka absoluutarvestuses Martin Leoki järel kolmanda koha saavutanud, kuid teenis 2 minutit trahvi ajakontrollpunktis ja langes seetõttu omas klassis kolmandale kohale.

Seeniorite klassi võitis Sami Ikonen (Yamaha) koondajaga 21.17. Enduuro Harrastajate klassi võitis Martin Kohv (KTM) koondajaga 23.05. MX-Hobby klassi võitis Marek Uustalu (GasGas) koondajaga 23.55.

Enduuro algajad ning MX-C, samuti traieliklass sõitsid ühe ringi vähem kui teised klassid. Võitjaks algajate enduurohuviliste hulgas krooniti Ahti Tilk (Husqvarna) koondajaga 16.54. Parim MX algaja oli Roni Ratinen koondajaga 16.46 ja parim traieliklassi sõitja oli Mehis Meibaum (GasGas) koondajaga 15.34.

Võistluse korraldas Favor Motosport koostöös GasGas motoklubiga. Tavapärasest mitmepäevaenduurost erineb enduurosprint selle poolest, et võistlus toimub ühel päeval ja sõidetakse lühemal, kinnisel trassil. Avalikel teedel ei sõidetud ja see andis hea võimaluse tutvuda enduurovõistlusega nii krossimeestele, noortele ja ka oma metsas registreerimata enduuroratastega tiirutavatele sõitjatel.

Juba viie nädala pärast, 21.-22. juulil toimub Paikusel Enduuro Euroopa meistrivõistluste etapp, kuhu on oodata lisaks parimatele sõitjatele Baltikumist ja Põhjamaadest ka Kesk-Euroopa enduurosõitjate paremikku.