Karksi-Nuia lähistel asuval Ainja krossirajal sõideti TOP200 motokrossi karikavõistluste seitsmes ja ühtlasi ka viimane etapp. Ühtekokku käis TOP200 sarjas rajal tänavu rajal 305 sõitjat ja punkte kogus neist 295.

Kõige kiirema klassi, kus selgus ka sarja üldvõitja, kvalifikatsioonis sõitis parima ringiaja välja sarja liider Andero Lusbo (Suzuki, Kagu MK), teise aja tegi üle pika aja taas motokrossil osalenud Aigar Leok (TM, Sõmerpalu MK, +1,99 sekundit) ja kolmanda Gregor Kaares (Yamaha, Yamamoto RC, +3,8 sek).

Esimest sõitu asus juhtima Leok, kuid paar ringi hiljem möödus temast Lusbo ja nii sõideti paarisrakendis lõpuni ning Lusbo võitis sõidu 1,5 sekundiga Leoki ees. Kolmandana ületas lõpujoone Hans Priidel (Kawasaki, RedMoto Racing), kuid temal kogunes kaotust juba minuti jagu.

Teises sõidus oli aga olukord vastupidi, kus Lusbo juhtis sõitu esimese poole ja siis tõusis liidriks Leok, kes kohta ära ei andnud ning edestas Lusbot lõpujoonel seekord ise 1,6 sekundiga. Priidel oli taas kolmas, kuid tema jäi esiduost juba 50 sekundit.

MX B klassis võitis etapi mõlemad sõidud teisena lõpetanud Marek Sonn (KTM, Kose AMK). Teise koha sai avasõidu võitnud, kuid teises neljandaks tulnud Sander Luik (Yamaha, Pärnu MC) ja poodiumi madalaimale astmele tõusis Carl Mattias Räägel (Kawasaki, MX Racing Team), tema oli avasõidus kuues, kuid võitis viimase.

Kermo Uue (Yamaha, MK AEX) võitis MX C esimese sõidu ja lõpetas teise Erik Pirni (Kawasaki, MK MRC) järel teisena, kuid sellest piisas, et etapivõit taskusse pista. Esimeses sõidus neljanda koha saanud Pirn oli kokku teine ning sõidud teise ja viiendana lõpetanud Riho Rebane (Honda, RedMoto Racing) kolmas.

MX D klassis oli parim Andres Kirsipuu (Kawasaki, MK Rutskavennad), kes võitis esimese sõidu ja oli viimases teine. Kahe sõidu kokkuvõttes sai teise koha avasõidus neljandana lõpetanud, kuid viimase võitnud Anti Adulas (Kawasaki, Motodepoo Team Green) ning kolmandaks platseerus päeva lõpuks Mauri Varik (Motovert, AYR Racing Team), tema oli avasõidus kolmas ja viimases viies.

Väga tubli esituse tegi Kristiina Raba (Kawasaki, Viljandi VMK) ja seda MX E klassis, kus ta sai mõlemad sõidud võitnud Allar Illaste (Kawasaki, Aave Spordiklubi) järel teise koha, vapper preili oli esimeses sõidus kolmas ja teises neljas. Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha sõidud kuuenda ja teisena lõpetanud Peeter Piirimägi (KTM, Kagu MK). Teistest õrnema soo esindajatest olid 26 osaleja seas soomlanna Anu Nummela (KTM) 7. ja Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu MC) 14.

Lusbo kaitses edukalt TOP200 trooni ja võitis ka tänavu kogudes 2089 punkti, teiseks tuli Karksi-Nuia kuues mees Raido Nei (Kawasaki, Motodepoo Team Green, 2014 p) ja kolmandaks Jaanus Koval (Honda, Viljandi VMK, 1988 p), tema oli finaaletapil viies. Sarja esikümnesse sõitsid end tänavu veel Priidel (1977 p), Martin Poljakov (1808 p), Kristo Koppel (1635 p), Günther Põllumäe (1623 p), Sander Luik (1599 p), Margus Leetberg (1578 p) ja Renno Ruubel (1490 p).

Veteranide mõlemad võidukihutamised võitis Urmas Heliste (Kawasaki, Kagu MK) soomlase Arto Taisto (Kawasaki) ja Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK) ees. Heliste ja Rabbi olid ka Veteran 40+ kaks parimat ning selles arvestuses sai kolmanda koha Valeri Homin (Kawasaki, Roosna-Alliku MK). Taisto viis veteranide 50+ esikoha seega Soome, talle järgnesid kahe sõidu kokkuvõttes Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC) ja Enno Lustus (Suzuki, Türi Motosport).

Motokrossiaasta finaal peetakse aga 12. ja 13. septembril Tihemetsas, kus toimub Addinol Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp nii soolo, külgvankrite kui ka quadide klassidele.