Terve päeva oma klassi, E3 teisel kohal sõitnud Aigar Leok (TM) pidi päeva viimasel testil, milleks oli enduurotest, alla vanduma rootslasest konkurendile Joakim Ljunggrenile, kes viimaste testiga möödus Leokist ja tõusis teisele kohale, kahe mehe vahe jäi ülinapp 0,03 sekundit.

Aigar Leok: „Olin terve päeva teine ja viimasele enduurotestile minnes oli ka edu korralik, kuid ei teagi mis seal oli, ei saanud sellega korralikult hakkama ja nii see teine koht läks. Eile oli esimesel testil üks kukkumine ja täna ka korra, eks seda aega läks sinna ka kaduma, nii et ainult tänase viimase testi kaotus see polnud. Kuid olin poodiumil ja üldiselt rahul tulemusega, homme on taas uus päev ja uued tulemused.“

Päeva võitis prantslane Christophe Nambotin, kellele Leok kaotas 1.37,06. Nambotin oli tänane päev oluline ka seetõttu, et mees kindlustas endale tänavuse MM-tiitli klassis E3, teda püüda pole enam kellegil võimalik. Lahtised on ag poodiumi kaks madalamat astet selles klassis, Ljunggren on teine (189 p) ja Leok kolmas (182 p). Kolmas mees, kes oli poodiumikonkurentsis, britt David Knight katkestas täna ja punktilisa ei teeninud, punkte on tal hetkel 162. Lisaks Soomele, kus pühapäeval teine võistluspäev tulemas, on ees ootamas veel üks MM-etapp, oktoobris ja Prantsusmaal.

Juuniorite klassis tegi hea esituse Martin Leok (KTM), kes lõpetas päeva kümnendana, arvesse tuleb võtta ka seda, et temale on Soome näol tegu alles teise MM-etapiga. Toomas Triisa (Honda) sai oma MM-sarja debüüdil E2 klassi 14 kohal.