Tegemist on mitmekülgse kogupereüritusega, mille raames peetakse maha külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluste etapp, toimub mäkketõusu show-võistlus, quadracerite jõukatsumine, hilisõhtune soolotsiklite ja quadide superkross, esinevad rockbandid Nevesis ja Smilers, toimuvad filmitalgute maailmalõpu projekti võtted, on põnevat tegevust lastele jpm vägevat.

Külgkorvide MM-etapp toob taas Eestisse kogu külgkorvisõitjate maailmaparemiku eesotsas kaheksakordse hollandlasest maailmameistri ning hetkelgi MM-sarja juhtiva Daniel Willemseniga. Külgkorvide MM-etapi kõrval on aastatega saanud väga populaarseks soolotsiklite öökross, mille eelsõidud sõidetakse suurel ning kiirel võistlusrajal. Finaalide ajaks on õues kottpime ja poodiumile pääsejad selguvad juba prožektorite valgel.

Eelmisel aastal taaselustatud Kiviõli mäkketõusuvõistluste traditsioon saab vinge jätku uuendatud adrenaliinirohkel rajal. Tegu on show-võistlusega, kuhu kutsutakse osalema ca 15 Eesti ja lähiriikide parimat sõitjat.

“Sel aastal oleme veelgi enam vaeva näinud selle nimel, et Kiviõli Motofestival oleks lisaks maailmatasemel ja adrenaliinirohkele motovõistlusele ahhetamapanevas asukohas ka koguperesündmus ja pidu,” kinnitab Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

MM-etapi toimumisega samal ajal võetakse tuhamäel üles ka üks Filmitalgute maailmalõpu projekti episood. Sellega seoses toimub Kiviõlis Lenna Kuurmaa eksklusiivselt Filmitalgute jaoks loodud laulu esmaettekanne ja filmimine. Vahelduseks sportlikule poolele toimub motofestivalil hulgaliselt mänge publikule ning püsti pannakse suur peotelk, kus esimese päeva õhtul astuvad üles uus stoner-rocki täht Nevesis ning legendaarne Smilers. Kõigil kohalolijatel on võimalik nii Lenna eksklusiivse esituse kui ka Filmitalgute maailmalõpufilmi teistes Kiviõlis vändatavates massistseenides osaleda.

Kiviõli krossirada asub Kiviõli linna põhjaserval asuva 90 m kõrguse tehismäe jalamil, kus 2012. aastal avatakse Euroopas ainulaadse spordi- ja seiklusturismi keskus.
Lenna taustabändiks Kiviõlis on laupäeva õhtul motofestivali suures peotelgis vägeva peo püsti panev uus stoner-rocki täht Nevesis.

Piletihinnad eelmüügis algavad 11 eurost (sooduspilet, 1 päev), kohapeal maksab 1-päevapilet 16 eurot ja pääse mõlemaks päevaks 23 eurot. Võistluspaigas on avatud ka karavaniparkla, kus on võimalik ööbida (tasu 10 eurot auto). Kuni 12 a. lapsed pääsevad festivalile tasuta ja ainult koos täiskasvanud saatjaga. Piletid on müügil Piletilevis ning Statoili ja Olerexi bensiinijaamades.