50. juubelihooaega tähistanud Eesti kardispordi jaoks oli tänavune aasta erakordne, sest üle pika aja jäädi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel medalita. Kuid palju andekaid ja kiireid sõitjaid on peale kasvamas ning tulevik näib helge.

Aavo Talvar loodab järgmisel aastal Rotax Max klassi Eesti meistritiitlit kaitsa: “Rotaxi MK-finaalis olin stabiilne ning kasutasin finaalsõidus kõik oma võimalused ära. Mulle on palju öeldud, et kui võistlus oleks kaks ringi pikem olnud, oleksin võitnud, aga nii lihtne see siiski pole. Uue hooaja osas midagi kindlat veel pole, kuid ilmselt sõidame.” ütles Talvar, kelle meeskond Talvar Racing hakkab uuel hooajal tuntud Tony Kart’I toodete esindajaks Baltimaades. Max klassi EMV hõbemedali sai Sten Dorian Piirimägi ja pronksi Kairo Kivi.

Parimaks nooreks kardisportlaseks kuulutati 11-aastane Ilja Martin Udre, kes võitis tänavu konkurentsitiheda Raket klassi. “See on mulle väga oluline, et mind valiti 2012. aasta parimaks nooreks. Kõige rohkem jäi mulle eelmisest suvest meelde Eesti meistrivõistluste etapp Lätis ja viimane etapp uuel Tabasalu rajal. Ja kindlasti kõrgetasemelised võistlused Soomes.” Raket klassi teine ja kolmas koht kuulusid Paul August Läänele ja Ragnar Veerusele.

Eesti kardihooaja 2012 parimad palad:

Rotax Junior klassi tuli Eesti meistriks Ralf Aron, kes läks Rotaxi MK-finaali suurte lootustega, kuid ei suutnud neid täita. “Meil oli kahjuks ebaõnne loosiga ning sattus natuke halvem mootor, millega ei saanud konkurentsivõimelisi tulemusi näidata. Uuel hooajal tahan uuesti MK-finaali pääseda ning endale ja teistele tõestada, milleks ma tegelikult võimeline olen.”

Teise koha sai Junior klassis Remo Rahula, kuid kolmas oli endast aasta vanematega võistelnud 12-aastane Jüri Vips, kes valiti Eesti Autospordi Liidu 2012. aasta uueks tulijaks. “Hooaja alguses oli Junior klassis raske hakkama saada, aga mida etapp edasi, seda paremaks läks kiirus ja tulemused paranesid. Järgmisel hooajal proovin endast ikka kõik anda ja Eesti meistrivõistlused võita ja MK-finaali pääseda,” oli Vips kindel. Tegelikuses võitles ta ka tänavu MK-finaali pääsme välja, seda Balti karikavõistluste kaudu, kuid oli rahvusvahelisel võistlustel stardiloa saamiseks liiga noor.

Cadet “Lootuste karika” võitis Christoffer Reintam, Micro klassi Eesti noorte karikavõitjaks tuli Robin Särg, Micro 60 klassis venelanna Ira Sidorkova ja Rotax Minimax klassis Mihails Budovskis Lätist. Eesti karikavõistlused DD2 klassis võitis Georg Vann ja KZ2 klassis Mihkel Maltna. Eesti seeniorite meistriks tuli Rotax Masters klassis lätlane Normunds Stanevics.