Meistritiitel oli tegelikult kindlustatud juba pärast esimest sõitu. Kui võistlus lõppes, kiirustati laeva peale, et järgmiseks päevaks Soome meistrivõistluste viimasele etapile jõuda. Soomes kimbutasid noort krossisõitjat tehnilised probleemid, aga sellegipoolest suutis ta esimeses sõidus teise koha ning teises sõidus kolmanda koha saada, mis tähendas üldarvestuses, et temast sai esimene välismaalasest Soome meistrivõistluste 85cc klassi võitja.

Eesti meistrivõistlused said avapaugu 4. juulil Karksi krossirajal, kui Joosep võitis mõlemad sõidud. 12. juulil mindi Soome meistrivõistluste esimele etapile end proovile panema – tulemuseks teine koht ja suur soov sarjas jätkata. Pärast 18. juuli EMV teise etapi võitu Pärnus sõideti otse Soome, et järgmisel päeval sealt taas teine koht tuua. August algas aga väga suure katsumusega – 1. augustil Türil toimunud EMV kolmandalt etapilt, mille Joosep võitis, sõideti öö läbi Torniosse, mis asub Helsingist umbes 750 km kaugusel. Joosep võitis seal mõlemad sõidud.

20. augustil Lauri krossirajal toimunud EMV neljandal GP-l toimus tagasilöök – kvalifikatsioonisõidu ajal sai Joosepi jalg vigastada. Kuigi trauma oli märkimisväärne, oli tahtmine siiski tugevam ja Joosep jätkas läbi valu võistlust ning saavutas teise koha. 10 päeva hiljem toimus Soome meistrivõistluste neljas etapp, kus vigastus andis küll endiselt tunda, kuid Joosep suutis siiski teise koha vääriliselt sõita. Ja kõik see viis eelpool mainitud viimaste etappide ning meistritiitliteni. Eesti meistrivõistlused võitis Joosep 241 punktiga, edestades järgmist 30 punkti võrra. Soome meistrivõistlused võitis ta 226 punktiga, edestades teist kohta 2 punkti võrra.

Joosep Pärn kuulub Pärnu motoklubisse ja sõidab numbriga 612. Ta alustas krossisõitu 2009. aasta alguses ning jõudis esimese Eesti meistritiitlini 2017. aastal 65cc klassis. Joosepi treener ja mehaanik on tema isa Jüri Pärn, kes võtab enda ja sõitja emotsioonid kokku: "Pärast kaht ebaõnnestunud hooaega tundub selline õnnestumine – kahe meistritiitli võit – lausa uskumatu. See on kõva vundament, millele edaspidist sportlaskarjääri ehitada. Oleme väga tänulikud toetajatele ja sponsoritele, kelleta poleks see kõik võimalik."