Jet Ski King's Cup on väga mainekas sündmus jetisõidu maailmas. Võistlejaid tuleb kokku üle maailma ja paljudes klassides on esindatud loomulikult ka Tai enda sõitjad. Nii ka klassis Junior 11-13 Ski Stock. Selle klassi mõlemad sõidud oleks pidanud toimuma laupäeval. Kuid asjad jooksid hoopis nii, et teine sõit peeti täna, pühapäeva hommikul.

Laupäeval peetud esimene sõit ei alanud Marten Männile eriti rõõmsates toonides. Esimeses kurvis oli tal kokkupõrge kohaliku kiire noorsõitjaga ja mõlemad olid selle tagajärjel vees. Kuigi ülejäänud seltskond oli juba eest minema sõitnud, suutis Marten end sõita kolmandale kohale. Tai parim sõitja, kellega ta kokku põrkas, jäi tahapoole. Kuid asjad sellega ei lõppenud.

„Peale sõitu kutsuti Marten koos Tai konkurendiga kohtunike juurde ja seal arutati seda kokkupõrget ning võeti vastu otsus, et tuleb sõit tühistada ja teha uus sõit. Siis hakkas juba tunduma, et see otsus oli natuke Tai sõitja poole kaldu, kes ei saanud head kohta,“ rääkis Marteni isa, Marko Männi.

Nii võetigi vastu otsus, et tuleb uus sõit ja teine sõit lükkub seega järgmisesse päeva. Huvitavad sündmused aga jätkusid, kui stardi eel venitati nii pikalt, et Marten tegi valestardi. See tähendas, et ta läks rajale viimasena, käivitades alles stardis mootori. Sõit katkestati taas punase lipuga ja kui anti selle klassi järjekordne start, siis pidi eestlane taas viimasena rajale minema, sest karistus valestardi eest kehtis. Kuid just siis, kui merele oli üles tulnud tugevam laine, näitas Eesti noormees eelmise aasta võitja ja tänavuse maailmameistri väärilist kiirust. Teiselt ringilt tuli ta juba teisena, kolmandalt aga liidrina. Konkurendid lainega nii hästi toime ei tulnud ja lõpuks ära peetud esimese sõidu võitis Marten väga kindlalt.

Pühapäevane võistluspäev algas Junior 11-13 Ski Stock klassis üsna kummaliselt, nimelt oli Marten ainsana stardis, teised konkurendid ei ilmunud lihtsalt kohale. USA'st pärit peakohtunik oli samuti enam kui üllatunud ja lasi Martenil ühe ringi sõita ja sellega oli Eesti noormees tulnud teist aastat järjest jetisõidu maailma karikavõitjaks.

„See oli väga kummaline, mis täna toimus. Niipalju kui ma aru sain ja mulle räägiti, oli see Tai ja Malaisia sõitjate mingi kummaline protest millegi vastu. Kohapeal oli aru saada, et loodeti Tai kiireima sõitja võitu, kes oli ka väga kiire. Laupäevased sündmused, mis talle head kohta ei andnud, tekitasid nende endi vahel hõõrumist ning vastuolu ja selle tulemus oli siis pühapäeval mitte starti tulemine. Ka USA peakohtunik ei osanud selle peale midagi kosta. Jet Ski King's Cup oli aga taas suurepäraselt korraldatud koos suure avamisega ja huvi selle võistluse vastu on siin suur,“ rääkis Marko Männi.