Jah, Cuadrado astus meelega Ramose jala peale. Jah, putsakorgid on jube kõvad ja hirmus valusad. Jah, Ramosel oli kohe kindlasti valus.

Aga mitte nii valus, nagu ta kogu maailmale ja kohtunikele välja üritas näidata. Antud olukord tuletas mulle meelde ühte asja, mis on mulle viimase paari aasta jooksul jalgpalli vaadates üha enam silma karanud - kui ilmselged sukeldumised tuvastavad kohtunikud üha paremini ära, siis Ramose-laadseid ülemängimisi hoopis julgustatakse.

Mängu peakohtunik Felix Brych oleks võinud lisaks Cuadradole ka Ramosele külma kõhuga teise kollase kaardi anda. Jalgpallireeglid ütlevad: kui mängija üritab petta kohtunikku, teeseldes vigastust või vastase tehtud viga (simuleerimine), tuleb teda karistada kollase kaardiga ebasportliku käitumise eest. Reali kapten teeskles antud juhul vigastust, olles mõneaegse püherdamise järel tagasi püsti, nagu midagi polekski juhtunud. Kui see pole simuleerimine, siis mis veel on?

Ja siis imestatakse, miks peavad jalgpallivõõrad inimesed vutti primadonnade mänguks. Kui mõni inimene vaatabki sel aastal vaid Meistrite liiga finaali, jääbki talle selline mulje, nagu oleks tegu mõne kehva etüüdiga lavaka katsetelt.

Teise hiljutise näitena võib välja tuua Marouane Fellaini ja Sergio Agüero "õõvastava" kokkupõrke aprillikuisest Manchesteri derbist. Ma ei kaitse mitte kuidagi ei Cuadradot ega Fellainit - aga tehke mulle selgeks, miks ei andnud kohtunik olukorras ka Agüerole kaarti?

Hakkaksid kohtunikud üha julgemalt ka ramostele ja agüerodele kaarte jagama, selle asemel, et ainult nende atakeerijaid karistada, jääks sellist käitumist vähemaks ning jalgpall oleks nii mõnegi haleda jandi jagu puhtam. Eksju?