Penaliti määramine ning seejärel oma halva otsuse õigustamiseks raevunud väravavaht Buffonile punase kaardi näitamine tõid esile kohtuniku nõrkuse. 33-aastane vilemees pole ilmselt sellisel tasemel pingeliste mängude vilistamiseks valmis.

Tegemist oli väga vaieldava olukorraga ning need, kes räägivad ilmselgest veast, on arvatavasti ka oma olemuselt pehmed vennikesed, kes ka ise elus iga riivaka peale pikali kukuvad.

Juventuse kaitsja Mehdi Benatia puudutas küll oma kätega korraks Vazquezi selga, kuid see polnud lükkamine, mille peale pidanuks mees niidetuna pikali kukkuma. Vazquez kukutas end ise. Benatia lõi Vazquezile jalaga roietesse? Udujutt - poleks Vazquez end niisama pikali visanud, poleks ka vastase jalg teda puudutanud. Olgem ausad, Benatia mängis palli, Vazquez aga kukutas end tema jala otsa. Teesklus, mis ei haaku mehise mängu olemusega ning mida tuleks karistada isegi kollase kaardiga.

Kuid üks asi on mängija soov enda kasuks penaltit välja meelitada. Teine asi aga see, kui kohtunik ei suuda tajuda hetke, mil sellist otsust mingil juhul langetada ei tohiks. Ma ei ütle, et viimasel minutil oleks penalti üldse välistatud. Kui ikka on selge jala taha panek, jalgadesse sõitmine või maadluse parimate stiilide vaimus maha murdmine, pole pääsu. Tuleb karistada. Kuid kindlasti ei tohi määrata mängu saatust otsustavat karistust poolselges olukorras.

Parim peab selguma ikkagi mängus, mitte kohtuniku otsuse tulemusena. Võime langetada õige ja eelkõige õiglane otsus näitab kohtuniku taset. See, kes pinge all olles mõtlematult vilesse õhku puhub, pole sellise kaaluga mängudel õigust mõistmiseks loodud.

Ja veel - maailma vast hetke kõige legendaarsem väravavaht on Juventuse puurilukk Gianluigi Buffon. Mõistagi on 40-aastasele härrale lubatud rohkem kui mõnele 25-aastasele poisikesele. Jalgpallis kõike näinud Buffon võib ka oma arvamust avaldada valjemalt, kui võib-olla tavaolukorras kombeks. Seda enam, et ülekohus, mis tema ja meeskonna suhtes korda saadeti, oli valusalt ilmne. Buffonile punase kaardi näitamine oli aga kohtunik Oliveri selle hetke eksimuste jada finaaliks.