Kelly Sildaru on pargisõidus ülekaalukalt maailma parim. Ja tahab maailma parimaks saada ka rennisõidus ja üksik­hüpetes – Big Airis.

Neiu üle saab vaid rõõmu tunda ja kui tal ükskord ka nadilt läheb – ei saa ju igavesti võita –, siis kaasa tunda. Aga see on liiga sinisilmselt öeldud. Me oleme paraku eestlased ja leiame pori ka valgendatud laud­linade kuhjast.

No mida saab Sildarule ette heita? Praegu, kus ta pole kolm ja pool aastat kaotanud ühtki pargisõiduvõistlust? Aga saab, kui lugeda artiklite juures olevaid kommentaare. Siinkohal kokkuvõtlikult kümme väljavõtet kommentaatorite kätetööst.

1. Sildaru on valinud vale ala

„Laual trikitamine. Mõõtu võtab peotäis friike. Nišivärk, mitte spordiala. Tsirkuse­artistid paneks selle „spordivõistluse” lõdva randmega kinni, ainult see takistab, et nad ei fänna lund ja külma. Kas näiteks mõni lätlane või Venemaa venelane teab, kes on Kelly Sildaru?”

2. Sildaru on kui meteoriit – tuleb, särab, kaob

„Mozartist jäi meile vähemalt midagi. Sellistest kellidest jäävad vaid suusajäljed ja number suusakuurorti omaniku panga­arvel.”

3. Sildaru on üles haibitud tühi koht

„Ta on mitte midagi... Tahaks teada, kes on papa, et teda nii jõudsalt promotakse. Taolisi talente on meil iga linn täis, ühed saavad promo, ­teised mitte.”

4. Sildaru hävitab õnneliku lapsepõlve

„Järjekordne vaene lapse­põlveta laps! Mida ta näinud on? Treeningud, lennujaamad, hotellid, higihaisused riietusruumid. Täiskasvanute seltskond, selle asemel et teiste plikadega keksu mängida. ­Varsti on närvid läbi: tähe­haigus, alkoholism, narko…”

5. Sildaru on liiga noor

„Kas puberteetikute liugu­laskmine on nüüd ­Eesti rahvussport?”

6. Sildaru on süüdi, et temast räägitakse ja kirjutatakse

„See ongi sportlase kohus, tuua koju medaleid, Eesti maksumaksja maksab ju ­talle ­palka. Pedagoog saab esi­kaanele siis, kui ta on klassis maha lastud.”

7. Sildaru on liiga ühekülgne

„Aga millegi uuega ta enam ei üllata. Teeb sedasama ­trikki kogu aeg. Või see ongi selline üritus?”

8. Sildaru võtab tõeliste tegijate raha ära

„Selline ülepakkumine ­Kelly suhtes head ei tee. Tõelised tähed jäävad Eestis tähele­panuta, rääkimata rahast.”

9. Sildaru saab koolis ebaõiglaselt häid hindeid.

„Õpetajad ju niikuinii panevad meelega sellele kuulsusele kõrgemad hinded pugemiseks. Vot nii.”

10. Patused on need, kes ­Sildarust ­rõõmu tunnevad

„Kaamerad, mikrofonid, ­lilled, tordid, vanad ja noored kõik on karjas koos nagu mingid nõukaaegsed lambad. Laske Kellyl hingata ja rahus oma asja teha.”

Mõnede arvates oleks maailm palju õnnelikum, ilusam ja rahulikum, kui Sildarut poleks.

Või kui ta vähemalt ei suusa­taks nii hästi...