Novosjolov vs. korvpall

Käib vaidlus, millist hinnet väärib Eesti korvpallikoondise EM-valikturniiri etteaste. Kõrvaltvaatajad võivad öelda, mida tahavad, kõige täpsema hinnangu annab tegija ise.

Kõik oleneb sellest, millisel tasemel ollakse ehk kellega end võrreldakse. Kahekordsel vehklemise maailmameistril Nikolai Novosjolovil on kriteeriumid kenasti paigas. „Kuld on viis, hõbe neli, pronks kolm ja nii edasi,” sõnas ta Rio de Janeiro olümpial ja märkis, et kaheksas koht, mille ta sai, hinnet ei vääri.

Novosjolov ongi nõnda kõva, et võib seada suuri sihte. Võrkpallurid medalitele ei pretendeeri, nende eesmärk on pääseda EM-ile, muidu on hinne mitterahuldav. Eesti alaliit pani koondisele, kes ei saanud valikturniirilt edasi, hindeks 4+. See näitabki meie korvpalli taset.

Vahest oleks õiglane öelda nõnda: tippudeta korvpallikoondise esinemine 4+, Eesti korvpalliliidu viimase tosina aasta töö 2–.

Pole inimest, pole probleemi

Eilses Eesti Päevalehes oli jälle lugu noorest atleedist, kes üritab tippu jõuda meie spordisüsteemi kiuste.

Vasaraheitja Anna Maria Orel on juba 19-aastane, kuid tal pole veel ühtki saavutust täiskasvanute klassis, isegi EM-i medalit mitte. No tõesti, miks peaks keegi nii lahjat sportlast toetama?
Anna Maria Orel

Huvitav, kas spordijuhid ei saa aru, et just andekad noored vajavad kõige rohkem abi. Kasvõi veidi, sest muidu nad ühel hetkel enam ei jaksa ja loobuvad. Tundub, et seda ametnikud loodavadki – pole inimest, pole probleemi. Muidu, mine tea, äkki jõuab sportlane tippu, hakkab kõiksuguseid nõudmisi esitama ja peavalu valmistama. Mitte teha on alati lihtsam kui teha.

Anna kuuma, Ragnar!

Ragnar Klavan ja Mart Poom on löönud Inglismaa jalgpalli liigameeskondades värava, kuid mitte Premier League’is - Poom esiliigas ja Klavan karikamängus. Seega on Eesti Premieris löödud väravate arvestuses ikka veel nulliriik ja jääb alla ka näiteks Lätile, Gibraltarile, Saint Kittsile ja Nevisele, Libeeriale, Togole, Sierra Leonele, Montserratile, Gabonile ja Grenadale. Seega: anna kuuma, Ragnar!
Ragnar Klavan (paremal)

Jalgpall on kõva

Eesti vutiklubi Tallinna Infonet pidi vahetama nime, mis viitas sponsorile, sest Euroopa alaliidu UEFA määruste järgi on see keelatud. See näitab, kui kõva jalgpall tegelikult on. Korvpallil, võrkpallil ja käsipallil läheks haprasti, kui sponsor ei saaks võistkonna nimes särada, aga jalgpall jääb ellu.