Võtke korvpalluritelt õppust!

Vaata, millise nurga alt tahad, Eesti korvpallikoondis paistab jalgpalli ja võrkpalli kõrval äärmiselt sümpaatne. Hea küll, kolleegid olid eilse seisuga pidanud valikturniiridel ainult ühe kohtumise, kuid olid pehmelt öeldes masendavad.

Korvpallurid oli turniiriks hämmastavalt hästi valmis, olgugi et valdav osa põhimängijaid puudus. Kui jalgpallurite ja võrkpallurite puhul polnud arusaadav, mis asja väljakul aeti, siis kossusats tuuseldas esimeses mängus Valgevenet suisa 19 punktiga. Äkki tuleks peatreener Tiit Soku käest õppetunde võtta?

Vaimunõrkus

Kui palju kordi peab fänn kurvalt tõdema, et sportlane või tiim polnud mänguks valmis, põles läbi ja tegutses märgatavalt alla oma võimete? Olümplased, jalgpallurid, nüüd ka võrkpallurid…

Millegipärast arvatakse, et maksab ainult füüsis, aga vaimujõud mitte. Justkui piisaks üksnes sellest, kui keha on tugev. Ei piisa. Kas tõesti on meie võrkpallimeeskond nii kehv, kui oli EM-i valikturniiri avakohtumises Tšehhiga mängides? Ilmselt mitte.

Brittidel oli Rio de Janeiros kaasas 14 hingearsti, kes sportlaste peas asjad joonde timmisid. Venemaa olümpiakoondisse kuulus isegi õigeusu papp. Aga meie? Meie saame nõrga vaimu tõttu ikka ja jälle tappa, kuid ei kavatsegi midagi muuta. Kahju.