• Hoogu juurde, epeenaised!

Eesti epeenaised sõitsid Poola EM-ile suurte lootustega, mis paraku rumeenlannade mõõga otsas purunesid. Simona Gherman alistas esmalt Irina Embrichi, seejärel Julia Beljajeva (pildil). Ana Maria Popescu torkas aga läbi Kristina Kuuse. Võitjad jõudsid finaali, võitis Gherman. Võib ju öelda, et näe, loos oli ebaõiglane, viis meite omad kokku päeva parimatega. Paraku on Eesti epeenaised sedavõrd kõvad, et kõike, mis jääb alla medali, tuleb pidada põrumiseks. Ja kui sa tahad pjedestaalile, tuleb alistada ka rumeenlannad. Nad, muide, on ka Rio de Janeiro olümpial kohal.

• Kuraditosin õnnitlust

Nüüd, kus poksijad ja rannavõrkpallurid on kaotanud lootuse jõuda Rio de Janeirosse, saab öelda, et augustis toimuvatel olümpiamängudel esindavad Eestit kuraditosina ala sportlased. Niisiis tuleb palavad õnnitlused saata kergejõustikule, maadlusele, sõudmisele, purjetamisele, jalgrattaspordile, vehklemisele, sulgpallile, triatlonile, laskmisele, judole, vibulaskmisele, tõstmisele ja ujumisele.

• Eesti versus Island

Ikka tahetakse pugeda Eesti väiksuse taha – et kuidas nii pisike riik saab pallimängudes midagi ära teha. Aga kuidas Island saab? Kes veel ei tea: Islandil elab vähem inimesi kui Tallinnas.

No hea küll, suutsid seal saarel jalgpallis süsteemi luua ning said EM-ile ja alagrupist edasi… Aga oot-oot, kas Islandi käsipallimeeskond pole mitte Pekingi olümpiahõbe? On, ja ka 2010. aasta EM-i pronks ja pidev külaline MM-finaalturniiril. Ja ka korvpallikoondis jõudis EM-ile. Äkki peaksid meie asjaomased Islandile purjetama ja uurima, mida paganat seal tehakse, et nii kõvad ollakse.

• Euroopa tungib NBA-sse

NBA tänavune draft oli mitteameeriklaste rõõmupidu. Esimesena valiti austraallane Ben Simmons, töökoha leidis ka suisa 17 eurooplast: viis Prantsusmaalt, kolm Horvaatiast, üks Leedust (Arvydas Sabonise poeg Domantas), Austriast, Kreekast, Hispaaniast, Türgist, Serbiast, Saksamaalt ja Ukrainast. Eesti korvpallurit NBA-sse ei valitud.
Ben Simmons