Sloveenia tähelend

Muinasjutud on ägedad. Või piiblilood, näiteks Taavetist ja Koljatist. Kusjuures need võivad tegelikkuseks saada.

Arvati, et praegu Türgis mängitavale korvpalli EM-i karikale võib Hispaania nime juba peale graveerida. Kui nii tehti, siis tuleb uus trofee muretseda, sest poolfinaalis pani Sloveenia tiitlikaitsja paika. Õigemini purustas 92 : 72. Neljandal veerandajal mängu enam polnud, Hispaania jooksis kui vastu müüri.

Et laulame halleluujat 18-aastasele supertähele Luka Dončićile? Ei, tervele Sloveenia meeskonnale, sest Hispaania alistamine oli kollektiivse mängu musternäide. Ükski lüli ei logisenud, peatreener Igor Kokoškovi plaan toimis kui kellavärk. Aga Dončićile võib õlale patsutada küll – eks ta tiimi mootor ole.

Eesti versus Sloveenia ja Läti

Sloveenias elab kaks miljonit, Lätis 1,9 miljonit ja Eestis 1,3 miljonit inimest. Vahed pole just suured. Kõigis kolmes riigis on korvpall ääretult populaarne, aga sellega sarnasused lõpevadki.

Sloveenia on EM-i poolfinaalis, kuid võitis veerandfinaalis Lätit napilt. Eesti korvpallurid vaatavad suurvõistlust telerist.

Ärme räägime sellest, et meie võiksime samaväärset mängu mängida, vaid küsime hoopis: mitu Eesti korvpallurit pääseks Läti või Sloveenia koondisse?

Asja arutades arvati, et Siim-Sander Vene ehk mahuks pingile. Ainsana. On’s nii?

Siit ka teine küsimus: millega meie korvpallirahvas viimased kaks kümnendit tegelenud on?

FCI vs FC Flora mängu ajal toimus kaklus

Leebed karistused

Hea kolleeg Märt Roosna lootis, et Eesti jalgpalli liit määrab FC Florale ja Tallinna FCI-le fännide häbiväärse käitumise ja kakluse eest korralikud karistused.

Meeskondadele ei määratud. FCI-lt kasseeriti 3000, Floralt 550 eurot trahvi, mis jalgpalli mõistes on kommiraha. Vaatame, mida otsustatakse ette võtta kakluses osalenutega.

Tegelikult on asi lihtne. Kriminaalkoodeksi § 113 („Vägivallateod isiku kallal”) ütleb: „Kerge kehavigastuse tahtliku tekitamise eest, samuti tahtliku löömise, peksmise või füüsilise valu põhjustanud muu vägivallateo eest karistatakse rahatrahvi või arestiga.”

Niisiis süüdlased soolaputkasse ja korras!